Mozaik

Miért Sarti a magyarok paradicsoma?

Nagyon sok magyar turista visszatérő vendég a picinyke görög halászfaluban.

Közösségi portálon alakult meg a Sarti, a magyarok paradicsoma elnevezésű csoport, melynek máris több ezres tagsága van és egyre-másra olvashatók a beszámolók a delfinekkel történt felejthetetlen élményekről.

sarti3

A csoport létrehozója így szólította meg a Sarti-rajongókat:

Első nyaralásom alkalmával, körülbelül 8 éve úgy megfogott a hely és a helyiek varázsa, hogy azóta motoszkál bennem a gondolat, hogy valamit vissza is adjak ennek a csodálatos görögországi üdülőfalunak. Osszuk meg együtt élményeinket, tapasztalatainkat és természetesen képeinket videóinkat Sartiról, a magyarok paradicsomáról!

Az üzenet célba ért, a valóban csodálatos és a magyar turisták tízezrei által kedvelt Sartiról – no és a Chalkidiki-félszigetről – bejegyzések sokasága született. Számos szösszenet szól például a kalózhajó-kirándulásokon szerzett felejthetetlen órákról, amikor delfinekkel, delfinrajokkal utaztak együtt az égszínkék Égei-tengeren.

Sarti és környéke, a félsziget egyébként is látnivalók és programok sokaságát kínálja. Aki egyszer ellátogat e gyönyörű üdülőfaluba – melynek tengerparti szakasza a Kék Zászlós Tenger kitüntető cím birtokosa –, lehetőségei szerint bizonyára vissza is tér a magyarok paradicsomába.

sarti1

Gyönyörű fotókat, videókat a Sarti, a magyarok paradicsoma csoport Facebook-oldalán találsz.

Fotók: Facebook/Sarti, a magyarok paradicsoma

Olvasói sztorik