Életmód

Petíciót indítottak az éjszakai horgászatért

Georg Frank/pixabay
Georg Frank/pixabay
"Kérjük az éjszakai horgászat engedélyezését, ahogy az állami horgászrendben is elő van írva!"

A 2020. november 11-én 0 órától hatályba lépett, a veszélyhelyzet idején alkalmazandó kormányrendeletben este 8 és hajnali 5 között kijárási tilalmat vezettek be az ország területére.

Kapcsolódó
Méltatlankodnak a horgászok, mert betiltották az éjszakai pecázást
Azt kérdezik, éjszaka, magányosan a vízparton tartózkodva, vajon kit fertőznének meg?

A koronavírus-járvány miatti szigorítások ezen részéhez csatlakozva a Magyar Országos Horgász Szövetség megalkotta a horgászatra vonatkozó eljárásrendjét, melyben arról tájékoztatta a horgásztársadalmat, hogy este 7 és reggel 5 óra között az éjszakai horgászat általánosan nem engedélyezett.

A döntés már akkor felháborította a horgásztársadalmat, melynek tagjai végső elkeseredésükben a peticiok.com weboldalon most aláírásgyűjtést indítottak az egyéni éjszakai horgászat engedélyezéséért a kijárási tilalom alatt.

A petíció szövege alább olvasható.

Tisztelt Illetékesek!

Kérjük az éjszakai horgászat engedélyezését, ahogy az állami horgászrendben is elő van írva!

 

Egy horgász egymagában vagy közeli hozzátartozóval való horgászat során nincs magasabb veszélyfaktornak kitéve, mint bármely más sportoló!

 

Kint a tóparton, folyóparton tudja kipihenni az ember a hétköznapokat és végre ki tud zökkenni a “mókuskerékből”. Ennyi jár nekünk horgászoknak is, ahogy az “egyéni sport tevékenységet” végzőknek is ez engedélyezve lett!!

 

Azonban, ha nem hódolhat a szenvedélyének, sok ember esetében ez lelki és ezáltal testi problémákat idézhet elő, az amúgy sem rózsás helyzetben!

 

Amennyiben nem veszik be a horgászatot az egyéni sporttevékenység közé, akkor kérjük az engedély időarányos pénzbeli megtérítését, mert mi azt kifizettük a MOHOSZ-nak és nem az időkorlátozásra fizettünk!

 

Köszönjük a helyzetünk átgondolását és minden segítséget.

Kapcsolódó
Véget vetnének a pontyóriások ellopásának
Természetes vizeink és azok halállománya nemzeti kincs.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik