Virágzó vidékünk

Maconkán vadászott a halakra A mi kis falunk állatorvosa

Reviczky Gábor színművész negyedszer vett részt a horgászok népszerű társasági eseményén.

Tizenöt éve rendezik meg a társasági és média kupa horgászversenyt, melynek helyszíne immár tizedik alkalommal a Nógrád megyei Maconkai-víztározó és tórendszere volt. A nem “vérre menő” társasági eseményen az eddigi legjobb eredményt érte el az 51 csapatos mezőny: 1473,25 kg hal, benne több 10 kg-on felüli ponty és amur került horogra az augusztus 24-i versenyen.

52 halfaj csábítja Maconkára a horgászokat
80 kilós harcsát is fogtak már, de megakasztottak egy 16 kilós itáliai tokot is.

A résztvevők között üdvözölhették Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt, akinek kedvenc időtöltése a horgászat. A mi kis falunk televíziós sorozatban Rádi János állatorvosként szereplő színész imádja ezt a sportot: 6 éves kora óta horgászik, 15 éven át versenyhorgászott, 1994-ben pedig rövid ideig műsorvezetőként népszerűsítette a horgászatot az Agro TV-nél a Kapásjelző című műsorban.

Számomra nagyon fontos a média kupa, mert a nagyobb tömegek így tudják megérteni, hogy a horgászat nem egy unaloműző foglalkozás, hanem egy sport. Egy ilyen versenyen az etetőanyag összetételére kell figyelni és a csalikra. A ponty nagyon válogatós, és szereti, ha változatos az étele, így el kell találni, mikor mire vágyik, ahhoz, hogy kifogjuk. Nagyon fontos az is, hogy hová kap helyet a csapat a versenyzéshez. Nagy halat csak bizonyos helyeken lehet könnyen fogni. Számít a szél is, azon az oldalon jó pecázni, ahová a szél fújja a halat

– mondta a nool.hu portálnak Reviczky Gábor, aki negyedszer vett részt a társasági és média kupán.

Fotó: Facebook/Maconkai-víztározó és tórendszere

Legutóbb más oldaláról is bemutatkozott A mi kis falunk állatorvosa: a színész olyan desszertet álmodott meg, melyet egy tatabányai cukrászdában árusítanak.

Reviczky Gábor álomdesszertjét kínálják egy tatabányai cukrászdában
A nagyon csokis tiramisut szeptember 1-jétől bárki megkóstolhatja.

Kiemelt kép: Facebook/Maconkai-víztározó és tórendszere

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik