Mozaik

Kitüntették a magyar vidék legismertebb polgármesterét

A művész színházi alakításaiért vehette át a Gábor Miklós-díjat.

Az RTL Klub-on bemutatott, A mi kis falunk című televíziós filmsorozat alighanem az egyik legnézettebb magyar sorozat az elmúlt években a hazai televíziós csatornákon. A Pajkaszegen – valódi nevén a közigazgatásilag Esztergomhoz tartgozó Pilisszentléleken – forgatott epizódok egy kis falu mulatságos hétköznapjait mutatják be, melyben Füleki Károly polgármester személyét Csuja Imre Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész alakítja. A film nézettségi mutatói alapján aligha tévedünk, ha azt mondjuk: ő lett Magyarország legismertebb vidéki polgármestere.

A mi kis falunk, ahol titkos pénzverde működött
Barlangjai is vannak, melyek rablótanyául szolgáltak.

Bár nem a sorozatban nyújtott teljesítményéért, de a művész most rangos elismerést vehetett át. Csuja Imre kapta ugyanis a legjobb Shakespeare-alakításért járó idei Gábor Miklós-díjat IV. Henrik és Falstaff kettős szerepének megformálásáért az Örkény Színházban – írta az MTI. Az elismerést az április 11-i IV. Henrik-előadás végén adta át Ascher Tamás, a Gábor Miklós-díj bizottságának elnöke.

Csuja Imre

Csuja Imre 1984-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Vidéki színházakban töltötte pályakezdő éveit, majd a szabadúszást választotta. 2004 óta az Örkény Színház tagja. Szinkronszínészként is igen kedvelt és sokat foglalkoztatott, a magyar filmeknek pedig elsőrangú sztárszínésze.

Ugyan A mi kis falunk filmsorozatról megoszlanak a szakmai vélemények, kapott nagyon erős kritikát is, a 2017-es és 2018-as évad bemutatott epizódjai óriási nézettséget hoztak az RTL Klubnak. S persze lehet sokféle vélemény, a polgármestert alakító és a most színházi teljesítményeiért díjazott Csuja Imre munkásságának elismeréséből ez nem von le semmit. A Gábor Miklós-díjhoz ezúton gratulálunk!

Kiemelt kép: MTVA/Zih Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik