Életmód

Augusztusban „pótolják” a húsvéti fesztivált Hollókőn

MTI/Komka Péter
MTI/Komka Péter

Idén sem rendezik meg a Hollókői Húsvéti Fesztivált és a locsolkodást, elmaradnak a Nógrád megyei világörökségi faluban a hagyományőrző programok is – tájékoztatta az MTI-t a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Kapcsolódó
Vidéken még őrzik a húsvéti locsolkodás hagyományait
Régen friss kútvízzel öntötték le a leányokat.

Kelecsényi Péter közleményben azt írta: az immár két éve elmaradó húsvéti fesztivál, annak hagyományőrző forgatagával a vendégeknek és a szervezőknek is hiányzik, ezért úgy döntöttek, hogy augusztus 20. és 22. között háromnapos hagyományőrző fesztivált szerveznek ugyanolyan formában, mint húsvétkor teszik.

Ennek részleteiről a későbbiekben adnak tájékoztatást.

Kelecsényi Péter kitért arra, hogy a hatályos szabályoknak megfelelően a kézműves- és ajándékboltok mellett a kiállítások sem látogathatók, nem kereshetik fel a turisták a várat sem.

A településre érkező túrázókat, sétálni vágyókat korlátozott számban, a településen rendelkezésre álló parkolóhelyek erejéig tudják fogadni, míg a forgalmat a helyi polgárőrség mellett a rendőrség is irányítani fogja.

A helyi vendéglők, élelmiszert árusítók és a helyi piac árusai elvitelre értékesíthetnek a szabályokat szintén betartva írta.

Kapcsolódó
Legóból építették meg a világörökségi falut
Hollókő, az élő falu mindig megújul – most éppen miniatűrben.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik