Életmód

Ingyen látogathatják az egészségügyi dolgozók az ópusztaszeri labirintust

Facebook / Csillagösvény élménypark
Facebook / Csillagösvény élménypark

A társadalmi felelősségvállalás jegyében az ópusztaszeri Csillagösvény élménypark ingyenes belépést biztosít az egészségügyi dolgozóknak, így köszönve meg a koronavírus-járvány idején tanúsított hősies helytállásukat, írja a Délmagyar.

A lap cikke szerint a Csillagösvény tíz éve működik, és tulajdonképpen egy szabadtéri, zöldövezetben lévő labirintus, mely a maga nemében a világon a harmadik legnagyobb. 

Kapcsolódó

Szépen gondozott sövénye, mely az utóbbi két évben érte el eredetileg megálmodott méreteit, 2 méter magas, 1 méter széles, illetve 3 és fél kilométer hosszú.

Egyediségét többek között az adja, hogy az útelágazásoknál korosztályonként kérdéseket találnak a labirintusban járók – a jó válasz jó irányba vezet, a rossz zsákutcába. De egyediek a játékelemek is, amelyek közül most a 8 méter magas hálós kilátó az újdonság. Tetejéről lepillantva kirajzolódik a labirintus mintázata.

Facebook / Csillagösvény élménypark

Gergely Gábor, az intézmény tulajdonosa a lapnak elmondta, hogy a díjmentes belépés lehetőségét első alkalommal május 10-én, a mentősök napján biztosították és a lehetőség június 13-áig áll fenn.

A belépéshez az egészségügyi dolgozóknak – a védettségi igazolványon kívül, amit a központi rendelkezések értelmében minden vendégüktől el kell kérniük – csak az egészségügyi munkavállalói jogviszonyt igazoló fényképes igazolványt kell felmutatniuk.

Kapcsolódó
Olaszországban díszeleg a világ legnagyobb bambuszlabirintusa
A látványos labirintus nyolcágú csillag alakú.
Olvasói sztorik