Életmód

8 millió forintot kap a győztes egy palotási horgászversenyen

facebook/Palotási Víztározó - Palotás és Vidéke Sporthorgász Egyesület
facebook/Palotási Víztározó - Palotás és Vidéke Sporthorgász Egyesület
A nevezési díj sem kevés, de a pénzdíjak nagyon csábítóak.

Nagyot álmodtak a Nógrád megyében lévő Palotási-víztározó kezelői, amikor meghirdettek egy olyan horgászversenyt, amire még soha nem volt példa Magyarországon, hiszen a győztes 8 millió forintot nyer, írta a Pecaverzum.

A Palotási-víztározó a napokban tette közzé Facebook oldalán a „30-ak csatája” elnevezésű verseny kiírását, melyet 2022. áprilisa és szeptembere között rendeznek meg.

Öt kvalifikációs fordulóra kerül sor, a finálét 2022. szeptember 25. és szeptember 29. között rendezik. A fordulók és a döntő versenynapjainak időtartama hatvan óra.

Kapcsolódó
163 órát horgásznak egymillió forintért a Balatonnál
Összecsap az északi és a déli part.

Összesen 150 csapat (2 fő+1 segítő) nevezésére van lehetőség. Kvalifikációnként 30 csapat versenyez, közülük mindegyikből hat kerül a döntőbe, így alakul ki a “30-ak csatája” döntős mezőnye.

Versenykiírás hat nyelven

A 63 hektáros Palotási-víztározó nemzetközileg is ismert vízterület, Európa több országából is rendszeresen keresik fel a tavat horgászok. A versenykiírást is hat nyelven adják ki, bízva abban, hogy a megmérettetésre minél többen neveznek be a határon túlról is.

 

A több mint ötvenéves tavat még sosem halászták le, ezért kiemelkedő halállománnyal rendelkezik.

A szervezők mesés pénzdíjakat ajánlottak fel, bár a nevezés is borsos áron lehetséges: 240 ezer forintot kell az induló csapatoknak fizetniük.

Íme a versenyre csalogató videó

A fődíj – azaz az első helyezettnek járó összeg – 8 millió forint, a második jutalma 4, a harmadiké 2 millió forint.

A döntőbe jutott csapatok mindegyike – a helyezéstől függően csökkenő nagyságrendben a 10. helyezettig – nyer, a 11.-30. helyezettek jutalma egységesen 200 ezer forint

Bármilyen módszerrel lehet horgászni, tehát behúzni és feederezni is lehet. Reméljük, hogy ezzel a versennyel hagyományt teremthetünk. Mindig vannak rivalizálások, ellentétek, de mi azt szeretnénk, hogy mindenki választhasson a módszerek között. A fejlődést úgysem lehet megállítani, szóval nálunk nem lesznek ilyen megkötések

– mondta a portálnak Komáromi Tibor, a Palotás és Vidéke Sporthorgász Egyesület elnöke.

Kapcsolódó
66 rablóhalat fogtak egy versenyen a Velencei-tónál
A legnagyobb egy 34 kilós harcsa volt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik