Mozaik

Véget ért a világ leghosszabb horgászversenye a Balatonnál

184 órán át tonnaszámra fogták a pontyokat a résztvevők.

Változékony időjárás, indiánnyár, viharok és a végletekig kiélezett küzdelem jellemezte az idei őszi behúzós horgászversenyt a Balatonnál. A VII. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyen az időjárási körülmények, főképp a vízhőmérséklet korántsem volt kedvező a pontyhorgászathoz, írta a balatonihal.hu.

Újabb gigapontyot fogtak a Balatonban
A tó eddig hivatalosan mérlegelt második legnagyobb pontyja a közel 30 kilós óriás.

A verseny kezdetekor még 19 fokos volt a Balaton vize. Félidőben egy erős hidegfront érkezett kemény északi széllel, ezt követően érkeztek nagyobb ütemben a fogások. Ebben az etapban sikerült kifogni a verseny legnagyobb halát, egy 26,5 kg uszonyost.

A szeptember 28-án délután 4 órától október 5-én reggel 8 óráig tartó versenyen 8 darab 20 kg feletti került a fényképezőgépek lencséi elé, mellette több mint 50 darab 15-20 kg közötti, 300 darab 10+-os és rengeteg 7 kg feletti egyed adta ki a mezőny teljesítményét, mely összességében több tonnára rúgott.

14 tonna pontyot fogtak ki egy hét alatt a Balatonból
A héten rendezték meg a III. Nemzetközi Pontyfogó Kupát a Balatonnál.

A világ leghosszabb időtartamú, idén 184 órán át tartó horgászversenyén az első helyen a Strabaits Hungary csapata végzett 115525 grammos összfogással. A második a Carpsoul Hungary együttese lett 109025 grammos teljesítménnyel, a harmadik helyet a Truck Carp Team szerezte meg 105025 grammal.

A részletes ereménylista IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Kiemelt kép: Facebook/ Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik