Életmód

Karanténtablóval búcsúzott egy ballagó osztály

Major Tamás
Major Tamás
Egy ötletes tabló a búcsúzó osztály távoktatással terhelt évét szimbolizálja, és azt is, hogy bár külön, bezárva éltek s tanultak, mégis egy közösséget alkotnak.

Dr. Bérdiné Stipkovits Ildikó a Vas megyei Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium most, 2021 tavaszán elballagott 12.B nyelvi tagozatos osztályának osztályfőnöke. Az iskolában 1988 óta dolgozik, az ének-zene mellett művészeteket, mozgóképkultúra- és médiaismereteket valamint etikát is tanít, és a diákönkormányzatot patronáló tanáraként is tevékenykedik.

Nagyon szeretek a fiatalokkal dolgozni, az iskolai feladataim mellett zenés színpadi előadásokat is írok és rendezek. A kamasz korosztály nevelése során a szakmai tudás mellett naprakésznek kell lennem minden témában, ami őket érdekli és folyamatosan keresem a lehetőségeket, hogy újabb és újabb élményekkel gazdagítsam az iskolai éveiket

– mondta el nekünk Ildikó kiemelve, hogy a most érettségiző osztályával is sok szép terve volt, amit a járványhelyzet meghiúsított és ezért egy különleges, kedves emlékkel szerette volna őket megajándékozni, amihez az ötletet egy amerikai oldalon találta.

Kapcsolódó
Házában ad ingyen szállást árva és rászoruló diákoknak a nyugalmazott egyetemi tanár
A professzor vallja, hogy nem veszíthetünk el egyetlen fiatalt sem, nem vonhatjuk meg senkitől az esélyt a továbbtanulásra - mert szegény.

Ehhez persze szükségem volt egy olyan emberre, aki segít ezt megvalósítani. Ő volt Major Tamás, egy fotós ismerősöm, akinek azonnal megtetszett az ötlet és rögtön rábólintott az elképzelésemre. Elkészítette a dobozt, és az iskolában kialakítottunk egy helyet a fotózáshoz. Úgy gondoltam, hogy jól szemlélteti az elmúlt esztendőt a kis dobozokba bezárt, de mégis egy közösséget alkotó diákok képe, akik ezt az évet külön-külön töltötték; akik mindnyájan más egyéniségek, és mégis összetartoznak…

– nyilatkozta az osztályfőnök hozzátéve azt is, hogy természetesen a gyerekeknek korábban készült egy hagyományos tablója is, amin ünnepi öltözetben láthatóak, de ez az extra változat tényleg nagyszerűen sikerült.

Major Tamás

Köszönettel tartozom az iskolámnak is, melynek a vezetése mindig támogatja az ötleteimet, egy ilyen helyen élmény tanítani

– azt pedig csak mi fűzzük hozzá, hogy legyen bármilyen nehézség is az oktatásban, az ilyen elhivatott, alkotó energiákkal dolgozó  pedagógusok emelik és tartják szinten iskoláinkat.

Kapcsolódó
Ez lett 2019-ben az év középiskolai ballagási tablója
Egri és debreceni középiskola nyerte a fődíjakat.
Olvasói sztorik