Életmód

Nemes ügy mellé állt egy 8 éves kisfiú: fűnyírással tölti a nyarat

facebook/JR's 50 Yard Challenge
facebook/JR's 50 Yard Challenge
Ingyenes gyepápolással segít az időseknek, fogyatékkal élőknek és egyedülálló anyáknak, akiknek nincs idejük, erejük vagy pénzük kertjük gondozására.

A legtöbb 8 éves fiú a nyarat a családdal vagy  barátaival való táborozással tölti, de egy közülük úgy döntött, hogy a nyári szünetben a lakóhelyén élő rászorulókat segíti.

JR Achterhoff, a Michigan állambeli Muskegon városában él. A hamarosan harmadik osztályos tanuló nyár elején úgy döntött, hogy csatlakozik  „50 Yard Challenge” versenyére és szabadidejében füvet nyír.

A kihívás Rodney Smithnek, a Raising Men Law Care Service alapítójának az ötlete volt, aki az elmúlt 6 évben nemcsak ingyen nyírja a kertek pázsitját, hanem világszerte több ezer gyereket is erre inspirál.

A program célja, hogy  a fiatalok energiáit pozitív irányba tereljük, miközben segítenek azokon, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Ingyenes gyepápolást biztosítunk az időseknek, fogyatékkal élőknek és egyedülálló anyáknak, akiknek nincs idejük, erejük vagy pénzük kertjük gondozására.

–  áll a szervezet honlapján.

Az „50 Yard Challenge” arra ösztönzi a gyerekeket, hogy ingyen nyírjanak le 50 pázsitot, ezzel segítve lakóhelyük rászoruló embereit.

Achterhoff  június 25 -én csatlakozott a kihíváshoz, és lenyírta élete első gyepét. Kezdetben csak egy kis fűnyíróval dolgozott, de ma már korszerűbb eszközökkel szeli a kerteket. A kihívásban különböző színű póló jelzi, hogy mennyi feladatot teljesített.

facebook/JR's 50 Yard Challenge

facebook/JR's 50 Yard Challenge

Az egyik helyi lakos igénybe vette JR szolgáltatásait és elismerően nyilatkozott:

Nagyon jól nevelt kisfiú, megindító segítőkészséggel. Köszönet ezért a programért. Úgy hiszem, hogy bármi, amivel arra bátoríthatjuk a gyerekeket, hogy tiszteletteljes dolgokat tegyenek, nagyszerű dolog.

A fiatalember legfrissebb posztjában örömmel számol be arról, hogy elérte a bűvös 30-as számot, és mielőbb szeretné a fekete pólót viselni, ami azt jelenti, hogy teljesítette a kihívást, vagyis 50 esetben nyújtott segítséget a rászorulókon.

Kapcsolódó
Testnevelés óra helyett időseknek segítenek a kerti munkában
A kezdeményezés négy éve indult, azóta töretlen sikere van.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik