Életmód

Jubilál a farmerek legnagyobb magyarországi seregszemléje

MTI/Czeglédi Zsolt
MTI/Czeglédi Zsolt
A Debreceni Egyetem Böszörményi úti kampuszán 16 ezer négyzetméteren a négy nap alatt 329 kiállító mutatkozik be.

Harmincadik alkalommal rendezik meg a Farmer Expó Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítást Debrecenben, melynek megnyitójára augusztus 17-én került sor, ahol átadták az idei vásári díjakat, a 30 éves emlékplaketteket, és megáldották az új kenyeret.

Kapcsolódó
Hogyan válhatunk boldog hobbifarmerré?
A vidéki gazdálkodás nem kényszer, hanem életforma. Elhivatottság, hogy a későbbiekben élvezhessük a "farmerkedés" szépségét.

Az augusztus 20-ig tartó rendezvényt – amely szakmai súlyán túl meghatározza Debrecen és a magyar vidék arculatát is – Vaszkó László vásárigazgató és családja álmodta meg három évtizede.

A Debreceni Egyetem Böszörményi úti kampuszán 16 ezer négyzetméteren a négy nap alatt 329 kiállító mutatkozik be, 10 százalékkal több, mint 2019-ben.

A Farmer Expó egyszerre tájékoztat és szórakoztat, a látogatók konferenciákon és élményprogramokon egyaránt részt vehetnek. A vásárterület legnagyobb részét hagyományosan a mezőgazdasági gépek foglalják el, de iskolásoknak szóló interaktív kirándulás, termelői piac, gasztronómiai rendezvény, lovas- és fogatparádé, áru- és állatbemutató, valamint állásbörze is a programok között szerepel.

MTI/Czeglédi Zsolt Érdeklődők a 30. Farmer Expón Debrecenben a megnyitó napján, 2021. augusztus 17-én.

Az érdeklődők többek között agrárpályázatokról vagy a haszonállatok tartásáról hallhatnak előadásokat. A személyes találkozások jelentőségében bízva a szervezők azt is remélik, hogy jelentős beruházási megállapodások születnek a rendezvényen.

A Farmer Expóval együtt tartják meg a 16. Hortico Zöldség-Gyümölcs Kertészeti Szakkiállítást is, amely az öntözésre, valamint a zöldborsó- és csemegekukorica-termelésre fókuszál.

Kapcsolódó
Huszonéves magyar farmerek, akiknek a jószág a mindenük
A huszonéves ifjú pár igazi magyar farmer, akik minden nap reggeltől estig a jószágok körül serénykednek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik