Kertünk-Portánk
Hajdúböszörmény, 2015. április 23.
Fekete Zsóka mangalicatenyésztõ, aki a Budapesti Corvinus Egyetemen élelmiszermérnöki diplomát szerzett, a  szõke mangalica malacokat eteti. A fiatal gazda 2012-tõl foglalkozik a mangalica tenyésztéssével, ma már 40 kocás állományt  gondoz. A biotakarmánnyal etetett malacok szaporulatának egy részét eladja, a megmaradtakat családi vállalkozás keretében a hagyományos  hajdúsági receptek alapján feldolgozza.
MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítõje vállalja a felelõsséget.

Keresik a legjobb női gazdálkodókat

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék

2018. 02. 11. 12:17

A hölgyek szerepe jelentős a vonzó vidék képének kialakításában.
Korábban a témában:

A Copa Europen Farmers Nőbizottsága 2010-ben indította el az első kétéves Európai Innovációs Díjat női gazdálkodók számára. A szervezet úgy ítéli meg, hogy a mezőgazdasági ágazatnak újítókra van szüksége ahhoz, hogy versenyképes maradjon, és a női gazdálkodók fontos szerepet játszanak ennek biztosításában.

A legfrissebb statisztikák azt mutatják, hogy a női gazdálkodók az Európai Unió mezőgazdasági munkaerejének 42%-át teszik ki, és e nők 30%-a gazdaságvezető, továbbá a házastársakat és a családtagokat gyakran figyelmen kívül hagyják és a munkaerőn belüli befolyásuk gyakran észrevétlen marad – olvasható a pályázati felhívásban.

A Copa innovációs díja a női gazdálkodók számára ezúttal az „Innovatív megoldások a gazdálkodás fenntarthatóságára” címet viseli. 2018-ban a Copa szeretné kiemelni és bemutatni, hogy a női gazdálkodók miként járulnak hozzá a gazdálkodás fenntarthatóságának fokozására irányuló innovatívabb megoldások megvalósításával, valamint rugalmasságuk és versenyképességük révén egy életképesebb és vonzóbb vidék képének kialakításához.

Hódmezõvásárhely, 2014. március 13.
Paradicsomot szüretel egy dolgozó a Hódkertész Kft. és a Zöldség Farm 2008 Kft. új, ötezer négyzetméteres üvegházában, Hódmezõvásárhely határában 2014. március 13-án. A 185 millió forintos fejlesztés keretében egy olyan nagylégterû, hidrokultúrás üvegház épült, amely hazai összehasonlításban a legmodernebb technológiai elemeket tartalmazza.
MTI Fotó: Rosta Tibor
Fotó: MTI/Rosta Tibor

A versenyben való részvétel feltételeiről IDE KATTINTVA olvasható részletes információ.

Kiemelt kép: MTVA/bizományosi/Oláh Tibor

vissza a címlapra

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.