Kertünk-Portánk

Keresik a legjobb női gazdálkodókat

A hölgyek szerepe jelentős a vonzó vidék képének kialakításában.

A Copa Europen Farmers Nőbizottsága 2010-ben indította el az első kétéves Európai Innovációs Díjat női gazdálkodók számára. A szervezet úgy ítéli meg, hogy a mezőgazdasági ágazatnak újítókra van szüksége ahhoz, hogy versenyképes maradjon, és a női gazdálkodók fontos szerepet játszanak ennek biztosításában.

A legfrissebb statisztikák azt mutatják, hogy a női gazdálkodók az Európai Unió mezőgazdasági munkaerejének 42%-át teszik ki, és e nők 30%-a gazdaságvezető, továbbá a házastársakat és a családtagokat gyakran figyelmen kívül hagyják és a munkaerőn belüli befolyásuk gyakran észrevétlen marad – olvasható a pályázati felhívásban.

A Copa innovációs díja a női gazdálkodók számára ezúttal az „Innovatív megoldások a gazdálkodás fenntarthatóságára” címet viseli. 2018-ban a Copa szeretné kiemelni és bemutatni, hogy a női gazdálkodók miként járulnak hozzá a gazdálkodás fenntarthatóságának fokozására irányuló innovatívabb megoldások megvalósításával, valamint rugalmasságuk és versenyképességük révén egy életképesebb és vonzóbb vidék képének kialakításához.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

A versenyben való részvétel feltételeiről IDE KATTINTVA olvasható részletes információ.

Kiemelt kép: MTVA/bizományosi/Oláh Tibor

Olvasói sztorik