Alapítvány lett Alex, a roma pék kampányából

A fiatalember intézményi formát adott karitatív munkájának, emellett sikeres érettségi vizsgát tett, megnősült és egy kisfiú is érkezett családjába.
Kapcsolódó cikkek

Galamb Alex küldetéséről már többszőr írtunk és mindig örömmel térünk vissza a cigánysoron felnőtt fiatal életéhez, mert amit ő tesz, az nemcsak a roma társadalom, hanem minden magyar számára példaértékű.

Alex élettörténete a közelmúltban finoman szólva is felpörgött: sikerült végre a készülő tanpékségbe kiépíteni az ipari áramot, közben sikeres érettségi vizsgát tett az ifjú pék, megházasodott, Répási Mónika boldog férje, aki megajándékozta őt egy kisfiúval és nem mellesleg a Sütni jó! kampány immár alapítványi formában működik.

A Sütni jó! Alapítvány célja, hogy jó példát mutasson a szegénységből való kilépésre, elsődlegesen a pék és a cukrász mesterség által, a szakma utánpótlás nevelését is elősegítve, amelyen keresztül, játszva tanítva nyújt lehetőséget a szabadidő hasznos eltöltésére, miközben segíti a hátrányos helyzetű térségekben élő gyerekek jövőképének formálását és növekedésükkel, a munkaerőpiacra történő integrációját is nyomon követi

– olvasható a cégbíróság által bejegyzett alapító okiratban.

Kapcsolódó
Kiutat mutat a szegénységből Alex, az ifjú roma pék
Galamb Alex igazi példakép. Egy roma származású ifjú, aki megmutatta környezetének, hogyan kell kitörni a szegénységből.

A program már kinőtte magát, ezért gondoltuk úgy, hogy jogi keretet is adunk a kampánynak és alapítványként dolgozunk tovább. A Miskolci Járásbíróság és Miskolci Törvényszék segítségével illetékmentesen sikerült is bejegyeznünk az alapítványunkat

– mesélte Alex, aki hozzátette, hogy a küldetésük továbbra is a hátrányos helyzetű, főleg roma gyerekek foglalkoztatása, játékos tanítása, bevezetése a pék és a cukrász szakma alapjaiba. Ez a cél most kibővült táboroztatással, drogprevencióval, tömegsport népszerűsítésével, illetve a felnőttek képzésével is.

Jó hír, hogy újabb települések csatlakoztak a kampányhoz, így Edelény, Zádorfalva, Abaújszántó, Szikszó és Tomor településeivel kibővülve már több mint 500 gyereket érintett a Sütni jó! programban.

Alex tehát továbbra is végzi segítő munkáját. Folytatódik az üzemlátogatás a gyerekekkel a Kisgergely Cukrászdában Kisgergely Zsolt tulajdonosnak és Balga Tibornak ügyvezetőnek köszönhetően, és még egy háromnapos balatoni kiruccanásra is el tudja vinni a gyerekeket a roma pék – köszönhetően a Füstölgő Marha Étteremnek és tulajdonosának, Németh Viktóriának.

Alex friss családapaként a saját szakmai fejlődésére is gondolt: beiratkozott sütő- és cukrászipari technikus képzésre.

Sok sikert és további kitartó munkát kívánunk ennek a tiszteletre méltó ifjúnak!

A Sütni Jó! Alapítvány bankszámlaszáma, ahol várják a támogatók adományait: 11734035-21442843-00000000.

Kapcsolódó
Megvalósul Alex, a roma pék nagy álma
A tanpékséget leburkolták, minden eszköz megvan, már csak a villany és a víz bevezetésére gyűjt támogatókat a fiatalember.