Életmód

Vidéken és vidékről álmodók találkoznak Magfalván

Gyüttment Fesztivál/Facebook
Gyüttment Fesztivál/Facebook
Hatodik alkalommal rendezik meg a Gyüttment Fesztivált.

A vidékről álmodók és a vidéken álmodók, Lesz-Gyüttmentek és Már-Gyüttmentek nagy örömére idén hatodik alkalommal rendezik meg augusztus végén Magfalván nulla hulladék szemléletben a Gyüttment Találkozót, tájékoztatták a szervezők az Országos Sajtószolgálatot (OS).

Kapcsolódó
Titkok nélkül élnek a vidéken újrakezdők
Önszerveződő csoport, tagjainak élete nyitott könyv az érdeklődők előtt.

Magfalva egy önellátó közösség, a Pest megyei Gomba község határában

A Gyüttment Találkozó szakmai előadásain és gyakorlati foglalkozásain a résztvevők megismerkedhetnek a  vidéken újrakezdőkkel, az országban már létező gyüttment közösségek képviselőivel, és azokkal is, akikben még csak érlelődik a vidékre költözés gondolata.

Szó lesz azokról a kulturális értékekről és tapasztalati tőkéről, melyet a vidéken élők őriznek, ápolnak, és mindenki megismerheti korunk az ökotudatos létezéshez kapcsolódó legújabb vívmányait is.

Gyüttment Fesztivál/Facebook

Közösséget alkotva együtt keressük a válaszokat a jelenünket és jövőnket feszítő társadalmi, gazdasági és környezeti kérdésekre. Kiemelt célunk, hogy a kis helyi, a mi értékrendünkkel azonos szemléletben élő közösségeket, csomópontokat támogassunk, és kapcsolatot építsünk ki velük. Így egyrészt kölcsönösen erősíthetjük egymást, másrészt bátoríthatjuk azokat, akik belevágnak ebbe az életmódba

– áll a közleményben.

A Gyüttment Találkozó nulla hulladék szemléletű: a résztvevők négy nap alatt semmilyen hulladékot nem termelnek, vagy csak olyat, amit komposztálni lehet. Ezt Magyarországon először ez a rendezvény valósította meg 2017-ben, és azóta is védjegyük.

A programokról bővebben a Gyüttment Fesztivál honlapján található információ.

Kapcsolódó
Létrejött az ország 17. natúrparkja
Magyarország területének mintegy tíz százalékát teszik ki a natúrparkok.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik