Életmód

Kis piac, nagy ötlet, avagy úton-útfélen friss áru

Az élelmiszerpazarlás elleni legkedvesebb innováció. Nem csak szerethető, de végtelenül hasznos is.

Japánban, mint ahogyan már a legtöbb fejlett országban az élelmiszertermékeknek meg kell felelniük a szállítási szabványoknak, alaknak és méretnek, így illeszkedve a nagyüzemi termelési rendszerbe. Ezenkívül a szállítmányokat gyakran korlátozzák, hogy megakadályozzák a különösen nagy termés miatt az árak csökkenését. Ezen előírások miatt nagy mennyiségű élelmiszer vész kárba, az eladhatatlanság kidobáshoz vezet.

Kapcsolódó
100 éves fotókon a nejlonzacskók nélküli piacok hőskora
Ez volt a fórum, a pláza, a friss áruk és ízek tárháza.

Az elmúlt években egyre érzékenyebbek lettünk az olyan kérdésekre, mint az élelmiszerpazarlás, és minden országban az élelmiszertermelést és -elosztást szabályozó előírások mellett helyi kezdeményezések születnek a lehető legkevesebb hulladék biztosítása érdekében.

Ennek megoldására, mondhatni tökéletes megoldás született. A híres japán Nendo design stúdió kezdeményezéséről van szó, akik létrehozták a kis piacot, illetve a szükséges installációt, tároló dobozt.

Akihiro Yoshida

A tervezők kidolgoztak egy módszert, amellyel segíthetik a gazdákat a többlettermékek értékesítésében, pontosabban amelyeket nem lehet forgalomba hozni, és nem illeszkednek a nagyüzemi termelési rendszerbe ezúton értékesíthetik.

A kis piac nem más, mint egy stand, ami bárhol kihelyezhető, rajta az eladandó termékkel.

Ezek a kis polcok három különböző méretben kaphatók (S, M, L), bárki megvásárolhatja, és körülbelül 10 perc alatt összeállítható. Szerkezetük lehetővé teszi, hogy szó szerint bárhova felépítsék őket, mert van egy alapjuk, amely homokzsákkal tölthető meg a stabilitás fenntartása érdekében, és állítható lábak, amelyek bármilyen terepen jók.

Akihiro Yoshida

Belül a polcok a megjelenítendő termék típusának megfelelően mozgathatók, és annak érdekében, hogy télen is értékesíthetők legyenek az áruk, kis  LED -es lámpákkal van felszerelve, amelyek mindig jól láthatóvá teszik a kijelzőt.

Akihiro Yoshida

A Nendo fa tervezésnél figyelembe vette a tényt, miszerint a termelő nem lehet mindig jelen, ezért a szerkezetben van egy kis doboz a pénz behelyezéséhez és egy QR -kód az online fizetéshez.

A “kis piac” 4 semleges színben kapható, és letisztult, minimalista formája mellett lehetőséget kínál a termelők számára, hogy termékeiket közvetlenül értékesítsék azoknak a vásárlóknak, akik igénylik helyi specialitásokat, termékeket.

Akihiro Yoshida

Akihiro Yoshida

Akihiro Yoshida

Kapcsolódó
Bámulatos piacok a világ minden tájáról
Népszerű turisztikai célpontok ezek a piacok sok-sok meglepetéssel.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik