Életmód

Minden, amit elképzelsz, az valóságos, vallja a galériát működtető művész

Bölcsészként végzett, pályát módosított, ma már egy lenyűgöző galériát működtet.

“Válassz olyan foglalkozást, amit szeretsz, és soha többé nem kell dolgoznod.” Ez a filozófiája a gödöllői Vörös Eszter Annának.

Anna a Eyciir Varázsbolt és Galéria megálmodója és számtalan kézműves darab, festmény alkotója.  A bölcsész végzettségű, fantasztikus művész 2018-ban nyitotta galériáját  Gödöllő szívében.

Egy éve azt mondtad, hogy szeretnéd, ha a galéria egy állandó bázisa lehetne  a képeidnek, a díszített apróságoknak, medáloknak, gyűrűknek, mágneseknek, minilenyomatoknak.  Úgy tűnik, hogy ez a vágyad teljesülni látszik, hiszen napról napra nő ismertséged, elismertséged.

Valóban, mintha a kívánságaim meghallgatásra találtak volna. 2021 januárjában már kétszeresére bővült a Galéria, így majdnem 70 négyzetméteren várják a munkáim és a köréjük épült hangulatos világ a vendégeket.

Ez már csak azért is elképesztő teljesítmény, hiszen az elmúlt időszak inkább a bezárásokról szólt, mint bővülésről.

Időnként én is meglepődve tapasztaltam, hogy a pandémia okozta lezárások ideje alatt hozzám fokozottan tértek be olyanok, akik szerettek volna elidőzni, töltődni egy ilyen kis “kulturális szalonban”, amikor a kultúrházak, rendezvényhelyszínek bezárásra kényszerültek. Úgy érzem, a galéria hiánypótlónak bizonyul akkor, amikor fizikailag nem tud a közönség elmenni múzeumba, színházba, koncertekre, egyszóval nem tudja a “kultúra-adagját” felvenni. De több más módon is kapcsolódni tud ez a hely az emberek életéhez: voltam nyáron egy esküvői fotózás helyszíne, most ősszel pedig kismama-fotózásnak adtam otthont. A különleges bútorok és hangulat sokakat megérint.

Már a fotókat nézve is érezhető a lenyűgöző kincses sziget hangulata, amihez a te végtelenül kedves és megnyerő stílusod, tehetséged csak méginkább arra készteti a művészet és szépség iránt érzékenyeket, hogy betérjen.  És ez az elmúlt 3 évben láthatóan is növekvő tendencia. Így utólag is boldog szülinapot kívánok.

Köszönöm szépen. Igen, 2021. augusztus 17-én lett 3 éves a Galéria.  2 bővülést élt meg ezalatt az idő alatt, és átvészelt több karantént. A vendégeim által számos szép élménnyel gazdagodtam. A karantén ideje alatt több időt és energiát tudtam fordítani arra, hogy a külföldi célközönségemet szélesítsem. Ehhez a közösségi médiát, az internetet, az online csoportokat használtam elsősorban.

Úgy tűnik, hogy sikeresen. Sőt, egyre sikeresebben. Bár, aki ismeri a munkáidat, ezen nem is csodálkozik. Büszke lehetsz rá, értéket teremtettél. Alkotásaid minden darabja, mind pedig a galéria egyedi és  stílusos, különös, szerethető varázsa van. Ezt értékelik a vendégeid, kedvelőid és egyre többen. Ha jól tudom, elismerésből sem volt hiány az elmúlt időszakban.

Igen, nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy az idén  augusztus 20-án Polgármesteri Ezüstérem Gödöllőért elismerést vehettem át a városi ünnepségen a Varázsboltért, és eddigi munkásságomért, a művészeti életben betöltött szerepemért. A kitüntetést azok kapják meg, akik valamely területen végzett kiemelkedő tevékenységükkel viszik Gödöllő város jó hírét a világban.

 

 

Mindemellett több külföldi megjelenésem is volt idén. A Los Angeles-i Art Show International állatos témájú pályázatán díjazott lettem egyik állatos képemmel. A szintén Los Angeles-i Corbeaux Magazine novemberi számában “Szégyen” c. fekete-fehér képem jelent meg. A brüsszeli művészeti album, a Bruxelles Art Vue “Limitless Nature”, azaz “Határtalan természet” kötetében nem csak megjelentem, de az én egyik festményemet választották a szerkesztők a hátoldali borító képének is. Kaptam interjúfelkérést egy online művészeti magazintól Oroszországból. A napokban pedig a Luxembourg Art Prize művészeti verseny nemzetközi mezőnyében sikerült elismerést szereznem.

Elképesztően szép eredmények, és még nem is említetted a namíbiai megkeresést.

Hát az egy egészen meglepő megkeresés volt. A munkáim egyik követője az egyik képemet használta fel referenciának egy festő foglalkozáshoz, így Namíbiában egy lelkes csoport az én egyik festményemet dolgozta fel a kreatív workshopon. Emellett növekvő követőtáborom van Amerikában és több más országban, már a második legnagyobb számú közönségem innen követi és támogatja a munkásságom.

Mindeközben itthon is szépen építkezel, egyre többen keresnek és hívnak, és egyre többen ismernek.

Igen. Most októberben bepótoltunk egy, a pandémia miatt elmaradt kiállítást, mely 2020 áprilisában került volna eredetileg megrendezésre: Vecsésen szerepeltem a képeimmel a Róder Imre Városi Könyvtárban. Ez az alkalom mérföldkő volt, hiszen másfél év után szerepelhettem újra “valódi” rendezvényen vendégkiállítóként, valamint több, a pandémia ideje alatt készült képem itt került először bemutatásra.

További tervek, célok?

Továbbra is egy olyan helyet igyekszem vezetni, amely nem csak Varázsbolt, de közösségi tér is, ahol kapcsolódhatnak, töltődhetnek az emberek ezekben a viharos időkben.

Kívánom, hogy így legyen, és most eszembe jut, amit legutóbbi beszélgetésünk alkalmával mondtál, “Everything You Can Imagine Is Real”, azaz “Minden, amit elképzelsz, valóságos” . Ez volt a mottód a galéria megalakításakor, és most nagyon úgy tűnik, hogy működik. És milyen jó, hogy működik.

Kapcsolódó
Mesevilágba röpít alkotásaival a láncfűrészes fafaragó
Reméli, ő is hozzájárul munkáival ahhoz, hogy ezek a mesterművek itthon is népszerűek legyenek.
Olvasói sztorik