Életmód

Szilveszterkor Észak-Magyarország a legnépszerűbb úti cél

mti/varga györgy
mti/varga györgy
A szállástípusok közül az apartmanok vezetnek, a foglalások 31 százalékát birtokolják.

Szilveszterkor Budapest, Eger, Gyula, valamint Szeged, Hajdúszoboszló, Siófok és Pécs is szerepel a legnépszerűbb belföldi úti célok között – közölte a Szallas.hu csütörtökön az MTI-vel.

Kapcsolódó

Régiós bontásban továbbra is Észak-Magyarország emelkedik ki. A térségben Eger, Miskolctapolca, Egerszalók, Miskolc és Szilvásvárad fogadja a legtöbb szilveszterezőt.

A közlemény szerint az átlagos foglalási érték 85 072 forint országos viszonylatban, egy személynek egy éjszaka pedig átlagosan 9722 forintba kerül. Legtöbben, az érintettek 42 százaléka 2 éjszakás pihenést választ, 3 éjszakára a foglalások 28 százaléka, 1 éjszakára pedig a foglalások 18 százaléka szól.

A szállástípusok közül az apartmanok vezetnek, a foglalások 31 százalékát birtokolják. A vendégek 26 százaléka hotelben, 23 százalékuk vendégházban, 16 százalékuk panzióban, 4 százalékuk pedig egyéb szállástípusban köszönti az új évet.

Hotel kategóriában idén is a 4 csillagos szállodák a legnépszerűbbek (46%), míg szorosan követik őket a 3 csillagos hotelek (43%).

A legdrágább szilveszteri foglalás közel 850 ezer forint értékű. Ezt egy 15 fős társaság tudhatja magáénak, akik 4 éjszakát töltenek el egy győri hotelben.x

Íme a “top 10” 2021-es szilveszteri belföldi úti cél a foglalások szerint

  1. Budapest
  2. Eger
  3. Gyula
  4. Szeged
  5. Hajdúszoboszló
  6. Siófok
  7. Pécs
  8. Hévíz
  9. Sárvár
  10. Győr
Kapcsolódó
Szilveszteri virsliteszt: öt termék megbukott
Ritkaságszámba menő, különös hibát vétett az egyik elbukott virsli forgalmazója.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik