Életmód

Sokkal több jó ember van, mint gondoltuk: nagy összefogással mentik az állatokat a háborúból

PCAS Állatmentés
PCAS Állatmentés
Rengetegen megmozdultak, és sokan segítenek a bajba jutott állatokon is.

Hatalmas az összefogás és a segítségnyújtás az Ukrajnában rekedt állatok megmentésében. Szervezetek és magánemberek is bekapcsolódtak a mentési munkálatokba. Van, aki élelemmel, van, aki autóval és sokan örökbefogadóként is jelentkeznek.

Egy brit veteránokból álló csapat is elképesztő önkéntes munkát hajt végre, már több mint két hete. Megfeszített erővel dolgoznak azon, hogy a háborús övezetekben található állatmenhelyekről kijuttassák a sokk alatt lévő kutyákat és macskákat, és ahová szükséges, tápot és egyéb adományokat juttassanak el. A veteránok az állatok segítése mellett gyógyszerekkel, élelemmel és ruházattal látják el a bajban lévő ukrán családokat – írja a magyarállatvédelem.

Breaking The Chains

Állat- és embermentési akciójukat a háború kitörésekor kezdték. Mint írták, a háború kezdetekor éppen a Balkánon tartózkodtak, és mivel rendelkeznek katonai tapasztalatokkal, úgy érezték, hogy kötelességük részt venni a humanitárius munkálatokban.

Az elkövetkező hetekben a háború előrehaladtával szinte lehetetlenné válik a segítségnyújtás azok számára, akik Ukrajna határain belül tartózkodnak, ezért kell minél több ellátmányt szétosztanunk Ukrajnán belül, amilyen gyorsan csak lehet

– írták még március elején.

Kiemelték, hogy rengeteg önkéntes és civil szervezet segített nekik, így a vártnál több élelmiszert, orvosi ellátmányt és állateledelt tudtak begyűjteni.

Az önkéntesek célja, hogy kialakítsanak egy olyan rendszert, melynek keretén belül szervezetten el tudják szállítani a határról az élelmet a háborús övezetekbe.

Tomnak, a csapat egyik tagjának sikerült 30 macskát és 90 kutyát kimenekítenie egy dél-ukrajnai menhelyről, valamint Harkiv északi részéről újabb 120 állatot juttattak el biztonságosabb környezetbe.

Breaking The Chains

Breaking The Chains

Itthon az évek óta állatmentésben jeleskedő  PCAS Állatmentés csapata is figyelemmel kíséri az ukrajnai állatmenhelyeket. A kint maradt állatoknak jelenleg nem tudnak segítséget nyújtani, de a határon áthozott állatoknak és gazdáiknak igen.

Amennyiben bármilyen segítséget tudunk nyújtani a mentett állatoknak, akkor keressük fel az ukrán állatok mentése csoportját.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik