Mozaik

Hologramokat használ egy német cirkusz az élő állatok helyett

A mágikus élmény az előadás színvonalát nem rontja, de sokat tesz az állatok védelmében.

Nagyon sokáig elképzelhetetlen volt egy cirkusz  lovak, elefántok, majmok és oroszlánok nélkül, bár az állatkínzásokról szóló hírek időről időre elborzasztották a nagyérdeműt.

A közelmúltban – éppen ezek ellen harcolva – a német Circus Roncalli szakított a hagyományokkal, és a hús-vér állatokat hologramokra cserélte. Ez a lépés nem csökkentett a cirkusz népszerűségén, az előadások továbbra is roppant látványosak maradtak, írja a Bored Panda.

A Circus Roncalli 1976 óta szórakoztatott állatokkal, de úgy döntött, hogy az állatok védelmében megváltoztatja a repertoárt.

Az előadásokban még mindig helyet kapnak elefántok és lovak, tüzes körök és akrobaták, de a felvonuló állatok egyike sem valódi, élő állat. A Roncalli 3D-s holografikus képekkel dolgozik a színpad közepén, 360 fokos látványt biztosítva az egész közönség számára.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

TECNOLOGÍA. PRIMER CIRCO EN UTILIZAR HOLOGRAMAS EN LUGAR DE ANIMALES REALES. 🤹🏼‍♀️Este circo de Alemania utiliza hologramas en lugar de animales para detener el maltrato! . El circo está situado en Alemania, se llama Circus Roncalli, y es el primero del mundo que ha reemplazado a los animales por hologramas realistas. Las animaciones realizadas por ordenador son proyectadas a tamaño real y mostradas de forma espectacular. Animales como elefantes, caballos salvajes, monos e incluso peces corren, nadan y hacen acrobacias en el escenario.🎪 . El circo existe desde hace muchas décadas, pero recientemente decidieron reemplazar a los animales por 11 proyectores, lásers y lentes situados de forma estratégica para ofrecer el espectáculo sin que se vea implicado ni un solo animal . Gracias a la tecnología, muchos animales se libran de estar encerrados viviendo en cautividad, mientras que el ser humano puede disfrutar de su presencia virtual de esta forma tan increíble. #animal #maltratoanimal #circo #hologramas #tecnology #noticias #roncalli #circusroncalli

Argentina YA (@argentinaya) által megosztott bejegyzés, Máj 23., 2019, időpont: 9:21 (PDT időzóna szerint)

A merész lépésre a cirkusz a növekvő, világméretű aggodalmak miatt szánta el magát, védve az állatokat, akik életük nagy részét rettenetes körülmények között, fogságban tartják. Az aktivisták sok cirkuszt vádoltak meg már állatkínzással, éheztetéssel.

Az Egyesült Királyságban a kormány elé is került a jogszabály, amely megtiltaná a vadon élő állatok cirkuszban történő szerepeltetését 2020-tól.

Talán a hologram jó megoldás lesz az állatok mentesítésére úgy, hogy közben az élmény is megmarad.

Íme egy kis ízelítő:

Kiemelt kép: Facebook/ Circus Roncalli

85 éves Jane Goodall, a környezetvédelem világhírű nagyasszonya
Ma ünnepli születésnapját a világhírű brit főemlőskutató.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik