Életmód

Gyermekotthonokat segítenek az országjáró gasztroautók

foodtruckshow.hu
foodtruckshow.hu
A gyermekotthonok lakói lesznek a díszvendégei a hamarosan induló, országos guruló gasztrofesztnek. Április 29-én, Szilvásváradról startolnak az autók. A népszerű Food Track Show különleges ételeket és italokat kínáló autói tizenegy helyszínen állnak meg idén.

A tizenegy helyszín mindegyikén a helyi gyermekotthonok lakóit is meghívják egy különleges ebédre a Food Track Show járgányok séfjei. Mindezt a Kuckó önkéntes programmal együttműködve, amely egy önkéntes alapon működő, gyermekotthonokra fókuszáló program, azzal a céllal, hogy jobbá tegye a gyermekotthonban lakók életét különböző élményeken keresztül. A vendéglátás mellett a forgalom egy százalékát is felajánlja az adott otthonnak a foodtrack karaván – számolt be róla az egrihirek.hu

foodtruckshow.hu

Helyszínenként 20-50 odaérkező gyermeknek szeretnének egy felejthetetlen napot szervezni változatos programokkal, koncertekkel és egy igazi food truckos ebédet követően igyekeznek átadni a környezettudatos szemléletet fontosságát: hogyan lehet szelektív hulladékgyűjtéssel tudatosan óvni a környezetünket.

– közölték a szervezők.

Street Food étel zöld alapon

A zöldség sem csak a hamburgerekben fontos: valóban zöldben utazik a gasztrofesztivál. A rendezvényeken hulladékokat elkülönítetten gyűjtik és kizárólag komposztálható csomagolóanyagot használnak. Műanyag mentes eszközöket és visszaváltható poharat is használnak, idén pedig a tisztítószerek is kizárólag környezetbarát termékek lesznek.

foodtruckshow.hu

A Food Track Show az ország guruló street food fesztiválja, amely felejthetetlen kulináris élményt igyekszik nyújtani országszerte. Idén Szilvásváradról, a Szalajka-völgyből indul a 8 guruló gasztrofeszt, melynek célja, hogy megmutassa, egy minőségi foodtruck sokkal többet kínál, mint egy egyszerű gyors étel.

foodtruckshow.hu

Hazánk legkiemelkedőbb mozgó konyhái sorakoznak fel és megmutatják mire harapnak igazán a magyarok: BBQ, tészta, hamburger, pulled pork, francia, amerikai, mexikói kedvelők, édesszájúak, koffeinfüggők, fröccs imádók is megtalálják a számításaikat és a vegetáriánus vendégekre is gondoltak a szervezők – írja a hírportál.

Kapcsolódó
Két étterem vezetőjének ítélték oda a vendéglátósok Kossuth-díját
Idén két étterem tulajdonosai kapták meg a szakma legnagyobb elismerését.
Olvasói sztorik