Mozaik

Két étterem vezetőjének ítélték oda a vendéglátósok Kossuth-díját

Magyar Vendéglátók Ipartestülete
Magyar Vendéglátók Ipartestülete
Idén két étterem tulajdonosai kapták meg a szakma legnagyobb elismerését.

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete szeptember 23-án – Gundel Károly születésnapján – tartotta meg hagyományos Kitüntetési Bizottsági ülését, melyen a szakma 8. alkalommal döntött a Gundel Károly-díjazottak személyéről – közölte Facebook oldalán az ipartestület.

Gundel Károly-díj

Gundel Károly (1883-1956) ikonikus jelentőségű vendéglős emlékére alapította meg a Magyar Vendéglátók Ipartestülete a szakmai szervezetek széles körű bevonásával 2014-ben a Gundel Károly-díjat.

 

Olyan személyek részesülhetnek a díjazásában, akik a magyar vendéglátás területén Gundel Károly életútjának és gasztronómiai munkásságának példaértékű követői.

 

A díjra az jelölhető, aki a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével minimum 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik, a magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és annak megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint közreműködik a magyar vendéglátás népszerűsítésében.

 

Az elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.

A Kitüntetési Bizottság 19 tagja 16 jelölt közül választotta ki azt a személyt, akit a méltónak talált a „szakma Kossuth-díjára”.

A Kitüntetési Bizottság a 2021. évi Gundel Károly-díjat Berkes Gyulának, a Biarritz Étterem tulajdonosának és az encsi Anyukám mondta Étterem tulajdonosainak, Dudás Szabolcsnak és Dudás Szilárdnak ítélte oda.

A Gundel-díj ünnepélyes átadására a bizonytalan járványügyi helyzet miatt a jövő évben megrendezendő MVI-gálaebéden kerül sor.

Kapcsolódó
50 magyar gazda alapanyagából főznek a stílusteremtő étteremben
Vendégségben jártunk Borbás Marcsi egyik főszereplőjénél, az Év Strandételével is büszkélkedő Bezerics Daninál.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik