Életmód

Olcsó törökországi nyaralást javasolnak a szakértők

unsplash
unsplash
Miért egy törökországi nyaralás a legjobb nyaralási ajánlat a nyárra? A prospektusok, tengerparti fotók böngészése helyett a gazdasági lapok adják meg a választ.

A törökországi Marmaris gyönyörű vidékére most például 36 százalékkal olcsóbban utazhatunk el – írja a timeout.com. Fontos azonban tudni, hogy Törökország most a kellemesen megfizethető, sőt, olcsó helyek közé került.

Kapcsolódó
Tizedszer tért vissza egy török halász hajójára Yaren, a fehér gólya
A férfi azt mondja, három gyermeke van, a madár a negyedik.

A gazdasági válság közepén lévő ország valutája ugyanis bezuhant, és bár a kormány többször is csökkentette a kamatlábakat, hogy megregulázza az inflációt, a török líra árfolyama azonban végül is 55 százalékot esett a dollárral szemben. Az infláció elérte a 61 százalékot.

Így, bár a helyieknek drágult, a valutában fizetőknek olcsóbb lett Törökország. A helyzet megismerésében a Post Office Money felmérése és összehasonlítása is segítségünkre lehet, bár itt azért a font és a forint közötti különbségeket is latba kell vetnünk, hiszen az infláció a magyar pénztárcákat is megszorította. De aki napfényes, külföldi, esetleg tengerparti nyaralásra vágyik, mindenképpen érdemes Törökországgal is – szó szerint – számolnia.

Összehasonlításul közli az oldal, hogy míg Máltára 5 százalékkal, addig Marmarisba 36 százalékkal olcsóbban utazhat el egy átlagos angol turista. De ha magyarra fordítjuk a dolgot, akkor is úgy számolhatunk, hogy egy kétfős, háromfogásos, borfogyasztással egybekötött vacsora is 8-9 ezer forintnyit kóstálhat.

Kapcsolódó
Ősi hidak, melyeken nem fogott az idő vasfoga
Az emberek ősidők óta építenek utakat, hidakat. Bár ezeknek a többsége teljesen megsemmisült, néhánynak sikerült kiállnia az idő próbáját.
Olvasói sztorik