Életmód

Székesfehérvár lakosságát arra kérik, hogy aki teheti, öntsön egy vödör vizet a fiatal fákra

Székesfehérvár/Városgondnokság
Székesfehérvár/Városgondnokság

A székesfehérvári Városgondnokság munkatársai folyamatosan locsolják a növényeket a város közterületein. Öntözik a villanyoszlopokon található virágokat, a belvárosban a virágoszlopokat és a dézsás növényeket, az egynyári és évelő virágágyásokat, és folyamatosan töltik a mintegy 1600 darab öntözőzsákot a fiatal fáknál – írja a Városgondnokság oldala.

Több mint negyven munkatársunk dolgozik felváltva azon, hogy a hőségben öntözzük a fákat és a virágokat Fehérvár közterületein

– mondta Homoki László kertészmérnök a Városgondnokság közterület-fenntartási divízióvezetője.

A parkfenntartók elsősorban az újonnan ültetett fákat öntözik, ami városszerte meghaladja a 2500 darabot, de a mostani szárazság az 5-6 éve ültetett fákat is veszélybe sodorja.

Székesfehérvár/Városgondnokság

A Városgondnokság kéri, hogy ha valakinek van kapacitása és ideje, a lakókörnyezetében öntsön vizet a növényekre, esetleg ha látja, hogy az öntözőzsákok leürültek a lakókörnyezete mellett adjon vizet a növényeknek, meghálálják. Kérik továbbá, hogy a kertvárosi övezetekben a házak előtt is locsolják meg a fákat, bokrokat ha tehetik.

Börgöndön a napokban már az ott élők is összefogtak, és  a településrészen a nemrégiben ültetett fiatal fákat locsolják.

Kapcsolódó
Ha megsimogatod Kati néni orrát, szerencséd lesz
A fertályos asszony bronzszobra Székesfehérvár belvárosában köszönti a járókelőket.
Olvasói sztorik