Életmód

Barlanglakást kínálnak a hőség ellen egy spanyol faluban

airbnb
airbnb
Bár kívülről nem látszik, belül csupa luxus.

Ha belegondolunk, nem is olyan elrugaszkodott ötlet barlangban lakni. Télen természetesen meleg, nyáron hűvös, ráadásul nagyon környezetbarát is. Valójában Spanyolországban több ezer ember él még mindig barlangokban, és néhány barlangotthon kimondottan elegáns.

Kapcsolódó
Előbújtak a bozótosból a siroki barlanglakások
Mintegy két évtizede költöztették ki belőlük az utolsó lakókat.

Ha valakinek valaha megfordult a fejében, hogy szívesen kipróbálná, milyen a barlanglakók élete – valljuk be, ebben a hőségben többen is vagyunk így – akkor most megteheti. Az Airbnb lehetőséget kínál embereknek Cuevas Almagruz nevű otthonával, hogy valódi barlanglakó életet éljenek, és egy hatalmas, ősi barlangban pihenjenek a dél-spanyolországi Granadában, Purullena faluban.

airbnb

Mielőtt bármi azt hinné, nem, ez nem egy régi vizes, csöpögős barlang. Egyáltalán nem az. A karakteres bútorokkal, színvonalas társalgóval és egy hatalmas szabadtéri medencével felszerelt Almagruzban kiemelkedő luxus vár mindenkit.

El lehet felejteni a tábortűzön való főzést, a sziklapárnákat és a társadalmi elszigeteltséget is: ez a hely teljesen felszerelt. Van konyha, elegáns ágyneművel ellátott ágyak és még Wi-Fi is.

airbnb
airbnb
airbnb

Sőt, az Almagruz saját helyszíni múzeummal is büszkélkedhet, és remek hely a barlanglakások történetének megismerésére. Ki tudna ellenállni?

Kapcsolódó
Történelmi barlangváros magasodik a hatalmas sziklafalon
Vardzia legszebb látnivalója az Elszenderülés temploma.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik