Életmód

Hőlégballonon adtak össze egy szegedi párt

Getty Images
Getty Images
1500 méteres magasságban kötött házasságot Krupiczer Kata és Csorba József.

Levegőben kötött házasságot a napokban a szegedi Krupiczer Kata és Csorba József, számolt be róla a feol.hu.

A lap cikke szerint a pár osztozik az ejtőernyőzés iránt érzett szenvedélyükben. Kata rendezvényszervező és ma már formaugró ejtőernyős. József hosszú évtizedek óta tandempilóta, célbaugró ejtőernyős és oktató is. Ennek köszönhetik az ismeretségüket is.

Hamar megérezték, hogy több van köztük oktató-tanítvány kapcsolatnál, és egyiküktől sem állt távol egy különleges esküvő, ahol a számukra megszokott kedves környezetben mehet végbe az intim ceremónia és csak azok vannak ott, akik feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy széppé és emlékezetessé tegyék a különleges pillanatot.

Arra törekedtünk, hogy olyan esküvőnk legyen, ami csak a miénk és csak értünk történik

– fogalmazott a férj, aki azt is elmondta, fent a magasban, a hőlégballonban olyan csend és nyugalom uralkodik, ami egy repülőgépes ugrásnál soha sincs.

Hozzátette, hőlégballonból ugrani különleges élmény, a legtöbb ejtőernyős számára bakancslistás. Így volt ezzel Kata is. A levegőben tartott ceremónia különlegességét csak fokozta az igen kimondása utáni közös ugrás: egymás kezét fogva rugaszkodtak neki.

Nem minden helyszín alkalmas ugyanakkor egy ilyen különleges esemény lebonyolítására, hiszen a megfelelő technikai feltételek mellett sok szabálynak kell megfelelni és a szükséges engedélyeket is be kell szerezni.

Ezt Szegeden a ballonosok nem vállalták, Kecskeméten pedig az anyakönyvvezetők ijedtek meg a feladattól. A székesfehérvári önkormányzatnál viszont többen is izgalommal fogadták a légi esküvő kihívását. Megfelelő nagyságú ballont Velencén találtunk, ám a felszállás és a leszállás helyszínét úgy kellett alakítani, hogy Fehérvár légterében maradjunk, hiszen fehérvári anyakönyvvezető csak a város közigazgatási területén eskethet

– mesélt a részletekről.

Ahhoz is külön engedély kellett, hogy az anyakönyvvezető a levegőben adhassa össze őket. A pár természetesen esküvőhöz öltözött. József fekete nadrágjához és fehér ingéhez csokornyakkendőt kötött, ahogy azt kell. Katának kicsit nehezebb dolga volt, hiszen szoknyára nem lehet ejtőernyős szerelést húzni, de szerencsére törtfehér, csipkés felsőjéhez talált ugyanolyan színű, szintén csipkés rövidnadrágot, ami alá fehér leggingst öltött. Az öltözékeket praktikus módon sportcipő egészítette ki. A sisak miatt frizura nem készült, de a menyasszony minimális sminket azért viselt.

A feol.hu tudósítása szerint miután a Sóstói Ipari Park területéről felemelkedett a ballon, az anyakönyvvezető köszöntötte a házasulandókat, ahogy az egy hagyományos esküvőn is történik. Igaz, nem a szokványos szöveggel készült. Mire elhangzottak a boldogító igenek, felhúzták a gyűrűket, megtörtént az első hitvesi csók és aláírták az anyakönyvet – a két tanúval együtt –, már 1700 méter magasan jártak.

Közös életükbe egy kis süllyedés után, 1500 méteres magasságból ugrottak bele, hogy aztán a börgöndi reptér mellett érjenek földet. A nagy nap tihanyi hegyikerékpározással és balatoni fürdéssel zárult.

A család számára később rendeznek lagzit, a mézeshetek pedig november-december tájékán következnek, olvasható a cikkben.

Kapcsolódó
Sorra hozzák előre az esküvőket a jegyespárok
2023 helyett sokan inkább még idén megházasodnának.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik