Életmód

Sorra hozzák előre az esküvőket a jegyespárok

Getty Images
Getty Images

Az elmúlt hetekben nagyon megnőtt a házasulandók száma, minden impozáns helyszín foglalt az idei évre Komárom-Esztergom megyében, számolt be róla a kemma.hu.

Kapcsolódó
100 éve tartottak ilyen esküvőt az országban
Az 1920-30-as években volt utoljára Magyarországon kéményseprő esküvő.

A lap szerint sok szolgáltató, köztük a megszólaló Heidekker Orsolya szertartásvezető naptára is betelt, eddig egy hétvégéje sem volt szabad, ellenben jövőre alig foglalt nála időpont.

Szerinte az esküvői kedv növekedésének egyik lehetséges háttere a kedvező családtámogatási rendszer, a másik az aktuálpolitika, például a rezsiszámlákat befolyásoló határozatok és az egyre növekvő élelmiszerárak. Mindennek eredménye, hogy a megszokottnál jóval több, csaknem 140 pár mondja ki előtte a boldogító igent.

A  többség nagyon óvatos. Eddig a 60 fős lakodalomnál csaknem 3 millió forintos tétellel kellett számolni, de nem tudni, mi lesz jövőre. Ezért egy új fogalom született az esküvői szektorban, az előrefoglalásé. Ami azt jelenti, hogy sokan a tervezettnél egy évvel korábban, 2023 helyett 2022-ben tervezik kimondani a boldogító igent. Ezért az idén már a legtöbb megyei helyszín foglalt

– mutatott rá a szertartásvezető, aki azt is elárulta, eddig nem volt jellemző, hogy az őszi hónapok végén is tele a naptár.

Az esküvői helyszín az egyik legkomolyabb árképző tényező, éppen ezért tanácsos jó előre lefoglalni. Egy kis település tornatermét már 30-50 ezer forintért ki lehet bérelni, viszont egy nagyobb városban ez az összeg akár 140-250 ezer forintra rúghat. Akár folyóparti, tóparti rendezvényközpontok is bérelhetőek, 300-700 ezerért egy napra.

Kapcsolódó
Eltűnhetnek a romantikus téli esküvők a klímaváltozás miatt
Az ökológiai változás eredménye, hogy lassan megszűnik a valódi havas tél, és így a téli esküvők is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik