Életmód

Varázsgombával segíthetnek az alkoholizmus gyógyításában

pixabay
pixabay
Cseberből vederbe?

A varázsgombában található pszichedelikus vegyület segíthet az embereknek megszabadulni az alkoholfüggőségüktől – írta a qubit.

Kapcsolódó
Alkoholstop lesz augusztustól Siófokon
A város óriásplakátokon és hirdetőtáblákon is felhívja a figyelmet az új rendre.

A New York-i Egyetem orvosi karának központjában elvégzett kísérletben 95 olyan alkoholfüggő felnőttet vontak be a vizsgálatba, aki nem szenvedett súlyos pszichiátriai rendellenességben, és az elmúlt egy évben nem használt pszichedelikus szereket. A csoport tagjai egy 12 hetes terápiás programon vettek részt az alkoholproblémák kezelésének céljából.

pixabay

A résztvevők valamivel több mint fele a varázsgombában található pszichedelikus vegyületet, pszilocibint kapott. Az adagolt mennyiség már elegendő a pszichedelikus élmény és hallucinációk kiváltására. A fennmaradó 46 alany antihisztamin placebót kapott.

A terápia kezdetétől mindkét csoport tagjainál csökkent a súlyos alkoholfogyasztással kísért napok száma. A kutatás végét jelentő 36. hétre sokan számoltak be arról, hogy teljesen felhagytak az ivással.

A pszilocibines csoport 47,9 százaléka, míg az antihisztamines csoport 24,4 százaléka szokott le az alkoholról legalább 9 hónapra.

wikipedia

A hallucinogén gombák használata közel egyidős az emberiség történetével. Őskori afrikai barlangrajzokon láthatók gombafejű, emberszerű lények. Az ősi törzsek szerte a világon előszeretettel használták fel ezeket a varázsgombákat arra, hogy kapcsolatot tudjanak teremteni a túlvilági szellemekkel.

Kapcsolódó
Pálinkából főz alkoholos fertőtlenítőt a csopaki polgármester
Ajándék pálinkáit főzi újra, és nyolcvan százalékos fertőtlenítő alkoholként ajándékozza oda a csopaki egészségügyi ellátóknak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik