Életmód

Valóságos halszörny akadt horogra egy borsodi tóban

facebook/Hoór-völgyi Horgásztó
facebook/Hoór-völgyi Horgásztó
A hal teljes hossza 229 centiméter - faroktőig 213 centi - súlya pedig 70 kilogramm volt.

A Hoór-völgye víztározó a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőkövesd határában, a bogácsi út mentén elterülő halban gazdag, mesterségesen kialakított vízfelület, mely kiváló horgászási lehetőséget biztosít, olvasható a Hoór-völgye Horgász Egyesület honlapján.

Kapcsolódó
Kékcápa nagyságú halszörnyeket fogtak Nőtincsen
Egy este alatt kettő akadt horogra.

A tározó biztonsági  feladatot is ellát, megvédi Mezőkövesdet a hirtelen áradásoktól, illetve öntözési lehetőséget is nyújt. Mérete 60 és 120 hektár között változik, a vízgyűjtő terület csapadékosságának függvényében. A rengeteg benne maradt fának és akadónak, valamint területének köszönhető nagy halmegtartó ereje.

Hatalmas fogásokról eleddig nemigen számoltak be, a napokban azonban örömteli hírről tájékoztatták a horgásztársakat, mert alighanem egy gigaharcsa kifogásával tórekord született.

A történetről a szerencsés horgász, Fodor János számolt be, akinek a sok-sok évi horgászás, a kapás nélkül eltöltött éjszakák, napok, hetek, valamint néhány kisebb példány hal megfogása után a kitartás és a konok elszántság meghozta az eredményt.

2022. szeptember 10-én hajnalban, pár perccel fél 5 után megérkezett az a kapás, amire egész életemben vártam

– írta Facebook bejegyzésében.

A halszörny méteres stupeken jelentkezett jó 60 méterre a parttól a csalira, egy alig tenyérnyi kárászra. Bevágás után ellentmondást nem tűrő módon 40-50 méteres brutális kirohanással adta a horgász tudtára, hogy ez bizony élete hala.

15-20 perc elképesztően intenzív fárasztás következett, melynek során a gondosan összeválogatott és összeállított felszerelés minden eleme állta a próbát, és végül felőrölte az óriás erejét

– fogalmazott Fodor János, aki megköszönte a segítséget horgásztársának, Nyeste Róbertnek.

A hal teljes hossza 229 centiméter – faroktőig 213 centi – súlya pedig 70 kilogramm volt.

A gigaharcsa a mérlegelés és a fotózás után visszanyerte a szabadságát, így továbbra is vígan riogathatja a Hoór-völgye víztározóban a keszegeket és a kárászokat.

Kapcsolódó
207 centis harcsaóriás döntötte meg a zalalövői tó rekordját
Olyan nagy volt, hogy segítséget kellett kérni a kiemeléséhez.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik