Életmód

Borókáspuszta egyetlen lakója a világjáró vendéglátós

facebook/várszegi róbert
facebook/várszegi róbert
A férfi állatokat tart, köztük alpakákat, tanyájára pedig minden kíváncsiskodó betérhet, az állatsimogató ingyenes.

A Nógrád megyei Kisbárkányhoz tartozó Borókáspusztán egykor közel húsz házat számláltak, ma már csupán egyetlen épület áll itt, abban pedig 2021 márciusa óta pedig egyetlen ember él – írta a nool.hu.

Kapcsolódó
Két kislány mobilapplikáció nélküli boldog élete a tanyán
A valódi érték a családban együtt eltöltött idő - vallja az édesanya.

Borókáspuszta egyetlen lakója a 47 éves Várszegi Róbert. A miskolci származású férfi kereskedelmi és vendéglátóipari szakközépiskolát végzett, majd a szakmájában helyezkedett e.

Így került az Egyesült Királyságba, ahol négy évig vendéglátózott, majd 15 éven át tengerjáró hajón dolgozott, szinte az egész világot bejárta.

Hazatérése után étteremben dolgozott, majd irodai munkát vállalt, mígnem A szintén Kisbárkányhoz tartozó Bedepusztán az ott élő holland üzletember alkalmazottja lett.

Két éve februárban olvastam egy hirdetést, amely szerint Bedepusztán kertészt keresnek. Ez a szakma sem idegen a számomra, így jelentkeztem. Felvettek, majd egy év múlva teljes munkaidős állást kínáltak számomra

– mondta a portálnak Várszegi Róbert.

Holland főnöke mutatta meg neki Borókáspusztát, melynek panorámája rabul ejtette. Amikor megtudta, hogy eladó a terület, megvásárolta.

A kezdetben hétvégi házként használta az épületet, amit folyamatosan csinosított, így tavaly márciusban végérvényesen odaköltözhetett. Jelenleg Borókáspuszta egyetlen lakójaként tartják nyilván.

A férfi állatokat tart, köztük alpakákat, tanyájára pedig minden kíváncsiskodó betérhet, a borókáspusztai állatsimogató ingyenes.

A romok tanúsága szerint több mint húsz épület lett az enyészeté, csak az az egy maradt felújítható állapotban, amelyikben jelenleg élek

– említette Borókáspuszta egyetlen lakója, aki örömmel és egyre aktívabban kapcsolódik be a kisbárkányi közösségi életbe.

Szinte mindenki tudja a településen, hogy ki is a „Borókás Robi”. Éppen a közelmúltban zárult a községben egy vesszőfonó szakkör, amelyre két bedepusztai lakossal együtt ő beiratkozott.

A tanya tulajának tervei között szerepel a ház és az istállók további csinosítása, fejlesztése.

Várszegi Róbert a születendő bárányok, gidák vagy épp malacok mellett az állatállományt új fajokkal is szeretné bővíteni, így a jövőben várhatóan szamarakkal, nyulakkal és különböző baromfikkal is testközelből találkozhatnak majd a Borókáspusztára látogató érdeklődők.

Kapcsolódó
Tanyasi őstermelőnek állt a világbajnok séf
Piacra nem jár, nem is hirdeti magát, szájról szájra terjed jó híre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik