Virágzó vidékünk

Környezettudatosságban mindenkit lekörözött a zselici élménytanya

A pályázat a Zöldben utazunk címet viselte.

Kihirdették a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) CheckINN Green pályázatának nyerteseit, amelyet a társadalmilag felelősen gondolkodó és cselekvő turisztikai vállalkozások és szervezetek számára indítottak.

Aki szereti Micimackó történetét, az imádni fogja a Hajnal tanyát
Kenguru, őzike és emu is része az állati társaságnak.

Az MTI-nek küldött pénteki közleményük szerint az idén második alkalommal meghirdetett pályázat a Zöldben utazunk címet viselte, mert a koronavírus világjárvány alatt különösen felértékelődött a zöld turizmus, a zöld szemlélet és az aktív turizmus iránti igény.

Felidézték: pályázni szeptember végéig lehetett már működő, vagy fejlesztés alatt álló olyan környezettudatos projektekkel, amelyek a hazai turizmus hosszú távú fenntarthatóságát célozzák.

Katica Tanya: megújulú energiák a turisztikai szolgáltatások fejlesztésében

A zsűri döntése alapján a 3 millió forintos fődíjat a patcai Katica Tanya Élményközpont kapta, amely a Zselicben található. A turisztikai koncepciót úgy álmodták meg, hogy élményközpontú, a természetközeli és a hagyományos életmódot felelevenítő, az aktív pihenést elősegítő szolgáltatóként legyenek jelen a piacon. Csak olyan attrakciókat fejlesztenek, amelyek nem fogyasztanak energiát, vagy ha igen, akkor azt saját maguk állítják elő megújuló forrásból.

Különdíjat kapott a Túrajó Bögretúrja

A jelentős érdeklődés és a benyújtott ötletek magas színvonala miatt, a zsűri idén egy 1 millió forintos különdíjról is döntött. A díjjal egy olyan innovatív, ötletes kezdeményezést ismertek el, amely egyszerű ötlettel, nagyobb közösség bevonásával népszerűsíti a fenntartható turizmust és a környezettudatos gondolkodást.

A különdíj nyertese a Túrajó veszprémi városnéző sétákat szervező vállalkozás Bögretúr elnevezésű programja.

Kiemelt kép: Facebook/Katica Tanya

Két kislány mobilapplikáció nélküli boldog élete a tanyán
A valódi érték a családban együtt eltöltött idő - vallja az édesanya.
Olvasói sztorik