Életmód

Ingyen vihetik a kabátokat a rászorulók a kaposvári szeretetfogasról

Ismét jótékonysági akcióval hallatott magáról a kaposvári Kálmánné Kovács Kata, aki arról híresült el, hogy ingyen varr a rászorulóknak: ezúttal kabátokat ajánlott fel azoknak, akiket az inflációs és energiaválságos időkben nehéz helyzet elé állít az idei tél, írja a sonline.hu.

A lap tudósítása szerint a meleg felsőruhákat otthona előtt helyezte ki egy fogasra, amit szeretetfogasnak nevezett el. Innen bárki leakaszthatja és elviheti, ami számára szükséges meleg holmi.

Kálmánné Kovács Kata arról beszélt, a múlt hétvégén már sikeres akciót tartottak, és úgy látja, hogy ezen a hétvégén is meg kell ismételni.

Péntektől vasárnap estig nyolcvan-kilencven kabátot raktunk ki, és folyamatosan vitték. Volt olyan megható pillanat, amelyik a retinámba égett. Egy idős pár azonnal felvette a választott kabátot, előtte meg is simogatták, annyira örültek, hogy új

– emlékezett vissza.

A kertvárosnak vannak olyan részei, ahol mélyszegénységben élnek emberek, nézett körül a jótékonysági varró. Azt vette észre, ahogy közeledik a hideg, egyre nagyobb gondot okoz a tüzelő beszerzése. A felhívása azonban nemcsak a testnek, de a léleknek is jó, állítja.

Kéri, ha valakinek van olyan kabátja, amelyiket már nem hord, mert megunta, de mások még méltósággal viselhetik, azokat ajánlja fel azoknak az embertársainak, akiknek ez komoly értéket képvisel, mert nem tud vásárolni új kabát magának erre a télre, mondta.

Sokan a kezdeményezés mellé álltak, a Láthatatlan Magyarország internetes közösségi csoport is felkapta az ötletet, ennek nyomán pár nap alatt Szolnokon és Siófokon is létesültek szeretetfogasok. Sok idős ember hívta az ötletgazdát, hogy ruhadarabokat ajánljon fel, mindegyiket átnézik, mielőtt kirakják.

Kálmánné Kovács Kata nem elégszik meg ennyivel, a karitatív tevékenysége egyre szélesedik. Már a Mindenszentekre és Halottak napjára készül, ilyenkor ingyen temetői díszeket állít össze, melyeket szintén elvihetnek a háza elől a rászorulók. Az az elképzelése, hogy mindenkin igyekszik segíteni, hogy az ünnep ne a pénzről szóljon.

Kapcsolódó
Ingyen kabátok várják a rászorulókat az enyingi buszmegállóban
A helyszín intimitást ad azoknak, akik szégyellenének segítséget kérni.
Olvasói sztorik