Virágzó vidékünk

Ingyen kabátok várják a rászorulókat az enyingi buszmegállóban

A helyszín intimitást ad azoknak, akik szégyellenének segítséget kérni.

„Bújj bele” – olvasható az enyingi buszmegállóba kitett feliraton, mely mellett kabátok lógnak. Az Enyingi Család- és Gyermekjóléti Központ hozta létre a forgalmas helyszínen a kabátcserepontot, ahol vinni és hozni is lehet a téli ruhákat.

Saját ötletünk volt, de nem mi vagyunk az ötletgazdák. Mi csak tovább fejlesztettük a már alkalmazott ötletet azzal, hogy bármikor elérhetővé tettük ezeket a kabátokat. Folyamatosan figyelemmel kísérjük, hogy mindig legyen kabát. Pótoljuk, ha úgy látjuk, már sokaknak szüksége volt rá és elfogytak a kabátok

– mondta az intézmény vezetője, Bartalos Krisztina a FEOL-nak.

A buszmegálló ideális hely, mert sokan megfordulnak ott, viszont a kialakításának köszönhetően ad némi intimitást is azoknak a rászorulóknak, akik esetleg szégyellik, hogy így tudnak meleg ruhához jutni.

Már előző évben is működött a „közösségi gardrób”, mely egyre népszerűbbé vált az adományozók körében is. Hogy mennyi ruha talált új gazdára, arról nincsenek adatok, de úgy tippelnek, hogy több zsáknyi cserélt tulajdonost.

A családsegítő központ munkatársai kilenc településen dolgoznak, így nem tartják kizártnak, hogy további „Bújj bele!” pontokat hoznak majd létre. Sokan vannak nehéz helyzetben, de segítséget kérni nem szeretnének, így viszont megkaphatják a segítséget az anonimitásukat megőrizve is.

Kapcsolódó
Nemes ügy mellé állt egy 8 éves kisfiú: fűnyírással tölti a nyarat
Ingyenes gyepápolással segít az időseknek, fogyatékkal élőknek és egyedülálló anyáknak.
Olvasói sztorik