Így tárold a banánt, hogy lassabban barnuljon be

Ha bebarnult, azonnal el kell fogyasztani.

A banán az egyik legtöbbet fogyasztott gyümölcs, aminek igazán most kezdődik a szezonja. Sokat vásárolunk belőle, ám nem megfelelő tárolás esetén a banán héja és húsa hamar bebarnul, és ízét is elveszíti. A megfeketedett banánt gyakran lehet látni akcióban, de az ilyen vásárlásnak nincs értelme, mert a barna gyümölcsök már nem tárolhatók el, legfeljebb azonnali fogyasztásra alkalmasak, írja a healthy-food-near-me.com.

pexels.com

Néhány szabályt betartva a bebarnulás lassítható

Extra tipp: Ha szalaggal vagy fóliával becsomagoljuk a banánnak azt a részét, amivel a többihez kapcsolódik, az eltarthatósági idő 4-5 nappal meghosszabbítható. Amikor a banán érik, gáz szabadul fel a gyümölcsnek ebből a részéből, és ha ezt a részt blokkoljuk, a gyümölcs hosszabb ideig friss marad.

A banán héján lévő fekete pontok nem a romlás jelei. Ha az ilyen gyümölcsöket árusítják a boltokban, akkor azt vagy hosszú ideig tárolták, vagy korábban a hűtőszekrénybe tették. Meg lehet enni, de az eltarthatóság két napra korlátozódik. Ennyi idő elteltével a gyümölcs gyorsan feketedik és romlik.

Néhány gyümölcsöt a fagyasztóban tárolnak, a banánt viszont nem lehet, kivéve, ha a gyümölcsöt pép formájában  pékárukban, koktélokban, gabonapelyhekhez vagy más ételek készítéséhez akarjuk használni. Fagyasztás után a banánpép homogén masszává alakul, a gyümölcs nem tartja meg alakját.

Kapcsolódó
Szuperélelmiszer lehet a hamis banán
100 millió ember élelmezését fedezheti hamarosan.