Életmód

Kutyatáncoltatásban Európa legjobbjai a magyarok

Facebook/Christine Elisabeth Berczes
Facebook/Christine Elisabeth Berczes
A Németországban megrendezett FCI Dog Dancing Nyílt Európa Bajnokságon mindenkit maga mögé utasított a magyar csapat.

A versenyt a németországi Stuttgartban rendezték meg, a négy napig tartó megmérettetésre a világ minden pontjáról lehetett nevezni. A főként európai indulók mellett volt kanadai versenyző is – írta meg a Nool.

A bajnokcsapatot erősítette a hollókői Bérczes Christine Elisabeth is Chanel nevű kutyájával, akiről korábban mi is beszámoltunk.

Chanellel HTM, magyarul láb melletti követés kategóriában indultunk a németországi megmérettetésen. Ebben az esetben úgy kell előadni egy kűrt, hogy abban tíz előre meghatározott pozíció szerepeljen. Egyéni eredményünk a 11. helyre volt elég, azonban csapatként is díjazták a magyarokat. Történelmet írtunk és Európa-bajnokok lettünk

– számolt be Christine, aki arra is kitért, hogy Farkas Edit Kodra nevű kutyájával, Varga Katalin pedig Nana és Milli nevű négylábújával közösen osztoznak a győzelemben.

Mint mondta, ennek azért van különös jelentősége, mert korábban még a dobogóra sem sikerült felállni a magyar csapatnak. A mostani eredmény annak köszönhető, hogy ez a kutyás sport egyre népszerűbb hazánkban is, és többen indulnak a versenyeken is.

Az Európa-bajnokság további eredménye, hogy Freestyle kategóriában Christine a döntőbe került Meredith nevű kedvencével, ahol nyolcadikként végeztek.

Már a februári kvalifikációs versenyre készülünk, amennyiben azon jól szerepelünk részt vehetünk a 2023-as világbajnokságon, aminek Dánia ad majd otthont. Bízok abban, hogy ezen a rangos megmérettetésen is esélyt kapunk a bemutatkozásra

– fejtette ki a további terveket Christine, aki azt is elmondta, hogy jövőre rendezik meg az angliai Birminghamben a legnagyobb kutyás eseményt, a CRUFTS-ot, amin Meredithszel képviselik majd hazánkat.

Két évvel ezelőtt ezen a versenyen negyedik helyen végeztek, bízik abban, hogy legalább ilyen jó eredményt érnek el legközelebb is.

Kapcsolódó
Világbajnok lett Karma, a magyar mentőkutya
A megmérettetésen 18 ország kutyás csapatai vettek részt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik