Életmód

Egy igaz történet üzenete: karácsony csodáját létrehozzuk, nem pedig vásárolunk

sam-tale-production
sam-tale-production
A szívszorító kisfilm egy egyedülálló apa történetét meséli el, aki nem engedheti meg magának, hogy boldog karácsonyt ajándékozzon fiának.

Sam Teale produkciós cég megindító karácsonyi reklámja sok ezer ember lelkét megérintette. Samet egy igaz történet ihlette, amelyet egy barátja mesélt el neki tavaly. A videó egy egyedülálló apa történetéről szól, akinek anyagi gondjai miatt karácsonykor azt kellett mondania fiának, hogy “a Mikulás idén rosszul van”, így nem látogatja meg őket.

A Kirklees állambeli Norristhorpe-ban forgatott szívszorító kisfilm elején a fodrásznál megkérdezik a kisfiút, hogy mit kap karácsonyra, aki azt válaszolja, hogy “a Mikulás idén rosszul van…”, így nem tudja meglátogatni őket.  A következő jelenetben  a fiatal apa vacsorával kínálja ​​a kisfiát, de ő maga nem eszik semmit, majd a gyermeket ágyba bújtatja, meleg pléddel takarja, miközben lekapcsolja a termosztátot. Aztán látjuk, ahogy elkeseredett sírásban tör ki, majd kicsit megnyugodva úgy érzi, mégsem hagyhatja ajándék nélkül gyermekét, ezért barkácsol neki gokartot. Lelkesedésében még a Mikulás lábnyomait is elkészíti, hogy a varázslat is az otthonukba költözzön.

A csoda pedig valóban megtörténik, hiszen kiderül, hogy egy ilyen ajándékkal ugyanúgy örömet tud okozni gyermekének, mintha az üzletben vásárolt volna valamit.

A karácsony csodáját létrehozzuk, nem pedig vásárlunk

– ezzel az üzenettel zárul a videó.

A rendező szerint ez maga a valóság, mely rengeteg családot érint, és reméli, hogy az idei évben átértékelődik sokminden, ami eddig az ünnepi időszakot jellemezte.

 A karácsony idén azokról kell, hogy szóljon, akikkel együtt vagyunk, és azokról, akikkel már nem lehetünk együtt.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik