Életmód

Szirmot bontott az első tőzike a csáfordi erdőben

Dulicz Péter
Dulicz Péter
Egy tizennégy éves srác kapta lencsevégre.

Bár a hófehér virágszőnyegre még jó néhány napot kell várni, a Csáfordjánosfán élő Dulicz Péter fotóin már szirmot bontottak az első tőzikék.

Az utóbbi napokban minden bizonnyal tűkön ülnek a virágkedvelő természetfotósok, türelmetlenül várják, mikor lehet az első nagytotált elkészíteni a szépségekről. Dulicz Péter előnyben van, hiszen a 14 éves srácnak nem kell messzire menni, elég ha kisétál a falu végére.

Facebook / Dulicz Péter

Péter megkeresésünkre elmondta, hogy minden évben február végén fehérbe borul a csáfordjánosfai erdő, és azt reméli, ez idén sem lesz másként. A Soproni Vas- és Villamosipari Technikum első éves tanulója mindig nagyon várja az eseményt, hiszen a milliónyi fehér szirom gyönyörűvé varázsolja az erdőt.

Itt élek és nagyon szeretem a természetet, minden évszakban rendszeresen kilátogatok az erdőbe. Ha kint vagyok, általában kattintok is néhány képet. Az erdőben mindig találok valami szépet, amit le lehet fotózni, ez most is így történt. Ezek a tőzikés fotók a napokban készültek

-mesélte a fiatal fotós a Sokszínű Vidéknek

A csáfordi Tőzikés-erdőben átélhetjük a Fertő-Hanság Nemzeti Park egyik legismertebb látványosságának varázsát.

A pompás virágzást a Tőzike tanösvényen sétálva bárki megcsodálhatja, ilyenkor a legszerényebb számítások szerint is mintegy 13-14 millió tő virág borítja a talajtakarót. Idén a korábbi évekhez hasonlóan február végére várják a páratlan eseményt.

Kapcsolódó
Egyre kevesebb a virág a milliónyi tőzike erdejében
Évről évre látványosan csökken az állomány.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik