Életmód

Hatalmas az érdeklődés a vándortáborok iránt

erdei vándor/Facebook
erdei vándor/Facebook
2017 óta töretlen a népszerűsége.

Idén minden korábbinál több fiatal mozoghat és ismerheti meg az ország legszebb tájait vándortáborozás keretein belül, hiszen a szervezők a 2017 óta minden évben megrendezésre kerülő Vándortábor Programban összesen 38 útvonalon hirdettek meg 840 turnust.

A kedvezményes, 43 ezer forintos részvételi díjba az étkezés, a szállás és a programok költségei is beletartoznak. Azok a tanárok pedig, akik vándortábor-vezető képesítéssel szerveznek Vándortábort, idén már 120 ezer forintos javadalmazásban részesülnek, ráadásul ettől az évtől kezdődően a szervezők már a zarándoktábor vezetői számára is biztosítják az akkreditált képzést, írja a hirbalaton.hu.

2023-ban januárban nyílt meg a jelentkezési felület, a meghirdetett turnusok pedig, a várakozásoknak megfelelően szinte valamennyi időpontra be is teltek.

A megüresedett turnusokra történő regisztrálásra a szervezők február 15-én reggel 6 órától biztosítanak újra lehetőséget

– áll a közleményben.

2023-ban számos újdonságot tartogat a program. A gyerekek ebben a szezonban két keréken fedezhetik fel a Békés megyei kastélyokat, illetve a Zselicet, aki pedig a Déli-Bakonyba látogat, az egy újratervezett útvonalon ismerkedhet meg ezzel a sokszínű vidékkel.

A vízivándorok számára új útvonal indul az Alsó-Tiszán, a zarándoktáborok új útvonala pedig Baranyában Mánfáról Máriagyűdre vezet. A tavaly indult székelyföldi bringás útvonalat idén is megszervezik, illetve a korábbi évekhez hasonlóan a vándortáborozók a MÁV és a GYSEV járatain a táborral kapcsolatos utazásaikhoz továbbra is 90%-os kedvezményt kapnak.

Kapcsolódó
Sikersztori: egyre népszerűbbek a vándortáborok
A táborokban eddig összesen több mint 40 ezer diák és közel 3 ezer pedagógus vett részt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik