Életmód

Hat jurtát építettek a Bükk tetején

facebook/Szentlélek Turistapark
facebook/Szentlélek Turistapark
Bükkszentlélek pálos kolostorromja közelében épült az új vándortábor bázis.

A Bükk szívében, meseszép környezetben adták át a kerékpáros vándortáborok új bázishelyét. A Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Programnak köszönhető 40 millió forintos fejlesztés elsősorban az aktív- és ökoturizmust kívánja élénkíteni, valamint népszerűbbé szeretné tenni a természetjárást és az aktív kikapcsolódást a térségben, írta az aktivmagyarorszag.hu.

Kapcsolódó
A természettől vesz leckéket, és a semmi közepén boldogan él jurtájában a négygyermekes család
Istenmezeje határában élnek. Ahogy gyermekeik mondják: az Isten mezején.

A Szentlélek Turistapark kínálata az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda támogatásával most 6 darab, egyenként 6 méter széles jurtasátorral bővült, elsősorban a Bükk-Aggteleki-Karszt kerékpáros vándortábor kiszolgálására.

A fejlesztés a 36 fő befogadására alkalmas sátrakon felül kerti közösségi épületet, a kiszolgáló vizesblokk teljes felújítását, valamint kerékpártárolót foglal magában.

Az építkezés különlegessége, hogy a jurtasátrakhoz szükséges faanyagot egy helyi vállalkozó biztosította, amelyet egyenesen a Bükk-fennsík fáiból válogattak, és egy olyan ácsmester dolgozott rajtuk, aki már 20 éve ezt a mesterséget űzi.

A jurtasátrakban szigetelés, padlószőnyeg, ledvilágítás és konnektorok is találhatóak.

A Szentlélek Turistapark Miskolc külterületén, Bükkszentléleken található, amely 750 méteres tengerszint feletti magasságával Magyarország legmagasabban fekvő kempingje.

A park területén kialakított jurtasátrakban már idén is több száz gyerek szállhat meg, de a táborozási időszak leteltével a nagyközönség előtt is nyitott lesz a foglalási rendszer.

Kapcsolódó
A jurta is lehet álmaink otthona
Jurtáink megléte a források alapján a XII. századig követhető nyomon.
Olvasói sztorik