Életmód

Már országosan is elérhetők a Lidl olcsó zöldség-gyümölcs egységcsomagjai

pixabay/ illusztráció
pixabay/ illusztráció
Már a vidéki üzletekben is 399 forintért kapható a zöldség-gyümölcs csomag.

A Lidl Magyarország még tavaly indította „Mentsük meg! “élelmiszermentő akcióját, mellyel tovább bővíti az élelmiszerpazarlás mérséklése érdekében tett intézkedéseinek körét. A külsőleg már nem tökéletes, de még fogyasztható gyümölcsöket és zöldségeket egységcsomagban, kedvezményes áron kínálja vásárlóinak, hogy tovább minimalizálja a keletkező élelmiszerfelesleget, valamint ezáltal is támogassa a magyar családok egészséges táplálkozását.

A vállalat évek óta nagy hangsúlyt fektet az élelmiszerpazarlás csökkentésére, ezért tovább bővíti ezirányú intézkedéseinek körét. Ennek jegyében az áruházlánc novemberben Budapesten indította el a „Mentsük meg!” akciót, ahol a még fogyasztható, de kisebb hibákkal rendelkező zöldségeket és gyümölcsöket egységcsomagban kínálja vásárlóinak.

Már a vidéki városokban is elérhetőek a csomagok

A 3,5 kg-os zöldségből és gyümölcsből vegyesen összeállított csomagokat rendkívül kedvező áron, mindösszesen 399 Ft-ért lehet megvásárolni. A csomagok országszerte, az áruházlánc minden magyarországi áruházában megtalálhatók.

Vezető élelmiszeripari kiskereskedelmi vállalatként tudatában vagyunk felelősségünknek, ezért fenntarthatósági stratégiánk részeként kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a lehető legkevesebb élelmiszer menjen kárba.

– mondta még tavaly Tőzsér Judit, a vállalat kommunikációs vezetője.

Legújabb intézkedésük célja, hogy a még fogyasztható, de kisebb hibákkal rendelkező zöldségek és gyümölcsök jelképes áron történő értékesítésével hozzájáruljunk a magyar családok egészséges táplálkozásához is. Mindemellett fontosnak tartják, hogy minimálisra csökkentsék az élelmiszerfelesleget.

Kapcsolódó
Életeket menthet a városokban, ha fákat ültetünk
A legújabb tanulmány szerint a városi fák számszerűsíthető közegészségügyi és környezeti előnyökkel járnak.
Olvasói sztorik