Életmód

Térképen gyűjtik, hol várják a locsolkodókat Győrben

MTI/Sóki Tamás
MTI/Sóki Tamás

A sikeres halloweeni édességgyűjtés után most városi locsolkodást szervez a Győri Rossz Anyák egyesület, számolt be róla a Kisalföld.

Farkasné Nagy Nikolett, az esemény egyik szervezője arról beszélt, sokan szeretnék, ha a hagyományos magyar ünnepek is nagyobb figyelmet kapnának. A locsolkodás éppen egy olyan szokás, ami napjainkban, főleg a városokban, kiveszőben van.

Az alap ugyanaz, mint a korábbi eseményél, lányos házak jelentkezését várjuk. A beérkező címeket most is térképen összesítjük, ez alapján indulhatnak útnak a locsolók

– mondta a hiánypótló, hagyományőrző programról.

Farkasné Nagy Nikolett hozzátette, a korábbi tapasztalatok alapján annyi változás lesz, hogy a jelentkezésnél egy telefonszámot is kérnek a cím mellett.

Ezeket az adatokat nem tároljuk és nem használjuk fel más célra. A locsolkodás előtti napon fogom csak megkeresni a jelentkezőket, hogy biztosan tudják-e vállalni. Erre azért van szükség, mert tavaly ősszel voltak olyan helyek a térképen, ahol végül nem voltak otthon a lakók és a gyerekek hiába mentek, sőt, volt olyan is, hogy valaki más regisztrálta az illető lakcímét, annak tudta nélkül. Ezzel szeretnénk gondoskodni arról, hogy a részvevők olyan címekre menjenek, ahol várják őket, valamint senkit ne zavarjunk, aki nem szeretne részt venni a játékban

– magyarázta.

Közölte, a tapasztalatok alapján leginkább a 3-6 éves korosztály lesz aktív. A nagyobb fiúkat nehezebb bevonni, de ha van olyan család vagy idős pár, akik szívesen látnák a locsolókat, nyugodtan jelentkezhetnek. A fiúkat pedig arra kérik, vödör víz helyett inkább kölnit használjanak.

Kapcsolódó
Húsvéti programok a Balaton körül
Szinte minden település készül az ünnepre kicsiknek és nagyoknak való programokkal.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik