Életmód

Országjáró körúton népszerűsíti a magyar mézet a mézkirálynő

facebook/Magyarország Mézkirálynője és Udvarhölgyei
facebook/Magyarország Mézkirálynője és Udvarhölgyei
Összesen 25 helyszínen ismerteti meg az óvodásokat a méhészkedés szépségeivel, a méhek védelmének fontosságával és a magyar mézzel.

2022 augusztusában a jászberényi Nemzetközi Mézvásár és Méhésztalálkozón választották meg Magyarország mézkirálynőjét, aki hagyományosan egy éven át képviseli a hazai méhésztársadalmat a nyilvánosság előtt és népszerűsíti a magyar mézet, a mézfogyasztás előnyeit.

A mézkirálynői címet a nagykamarási Mohácsi Klaudia nyerte, aki a napokban egy utánfutónyi mézadománnyal országjáró körútra indult, hogy a vármegyék székhelyein egy-egy zöld óvodában és több más településen – összesen 25 helyszínen – megismertesse a kicsiket a méhészkedés eszközeivel, a védőruházattal, a kiváló magyar méz sokoldalúságát kóstoltatással egybekötve.

A tudásom mellé támogatók jóvoltából viszek olyan játék kaptárakat, amiket az óvodáknak ajándékozok. Ezeket az almáskamarási önkormányzat asztalosüzemében készítették, amiért köszönettel tartozok. De mások is e jó ügy mellé álltak, például a Magyar Professzionális Méhészek Egyesülete, az Országos Magyar Méhész Egyesület és több vállalkozó. Segítségükkel megtelik az utánfutó

– mondta a Beolnak Klaudia.

A mézkirálynő, Mohácsi Klaudia Kecskeméten, a hunyadivárosi öko óvodában kezdte meg országos körútját, de már járt  Debrecenben, a Szivárvány Óvodában, ahol egyebek mellett a méhek védelmének fontosságáról is mesélt a gyerekeknek.

Sári, a méhecske című mesém főhősén keresztül mutatom be a gyerekeknek a méhek életét. Minden vármegyében felveszem a kapcsolatot a méhész szaktanácsadókkal, a lovagrendekkel, ők is segítik országjáró küldetésemet látványkaptárral, egyéb eszközök bemutatásával

– említette a mézkirálynő.

Kapcsolódó
Hivatalosan is a méhek a legfontosabb élőlények a Földön
Az Eartwatch Institute mondta ki az igazságot.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik