Mozaik

Megválasztották az ország mézkirálynőjét

A szakmai zsűri idén tíz jelölt közül választotta ki a mézkirálynőt.

Mézédes élményekben bővelkedett a Nemzetközi Mézvásár és Méhésztalálkozó, melyet szombaton immár harmincnegyedik alkalommal rendeztek meg Jászberényben. A nap fénypontja idén is a mézkirálynő-választás volt, írta a Szoljon.

Kapcsolódó
Lovagrend népszerűsíti a székely mézet
Lépes méz kedves beszéd, édes a léleknek, gyógyulás a testnek.

A szakmai zsűri idén tíz jelölt közül választotta ki a mézkirálynőt.

Döntésük alapján a nagykamarási Mohácsi Klaudia fejére került a korona, aki egy éven keresztül képviseli a hazai méhésztársadalmat és népszerűsíti a magyar mézet, méhészeti termékeket.

Első udvarhölgyének Girhiny Alexandrát választották meg, aki Edelényből érkezett a versenyre. A második udvarhölgy pedig Csapó Noémi lett. Ő bizonyult egyébként a közönség kedvencének is, hiszen a közönségdíjat a győri lány vihette haza.

A mézkirálynő, Mohácsi Klaudia egy Békés megyei kis faluból, Nagykamarásról érkezett a találkozóra.

Családi öröksége a méhek szeretete. Nagypapája kezdte a méhészkedés, majd az édesapja folytatta, ő pedig négy éve kezdett el tíz családdal méhészkedni. Pénzügyi, számviteli tanulmányokat folytatott, jelenleg értékesítőként dolgozik

– tudhatták meg a jelenlévők bemutatkozójában a mézkirálynőről, akiről fotókat a mellékelt Facebook képösszeállításban nézhetnek meg.

Kapcsolódó
2021-ben a sombereki virágméz Baranya megye méze
Az idei mézversenyre 70 mintával neveztek a baranyai méhészek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik