Mozaik

Megválasztották Magyarország új mézkirálynőjét

A mindenkori mézkirálynő feladata, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse a méz jótékony hatásait, ösztönözve ezáltal a lakosságot a tudatosabb mézfogyasztásra.

Magyarország egyik legnagyobb méhészeti rendezvényére, a 33. Nemzetközi Mézvásárra és Méhésztalálkozóra augusztus  7-én került sor Jászberényben.

Kapcsolódó
Lovagrend népszerűsíti a székely mézet
Lépes méz kedves beszéd, édes a léleknek, gyógyulás a testnek.

Az eseményt Páprádi Anna Bíborka, a 2020-as mézkirálynő és kísérete, valamint a mézlovagrendek látványos felvonulása nyitotta meg, majd ezt követően kezdődött az egész napos program.

A szakmai előadások és konzultációk mellett népművészeti kirakodóvásár, mézvásár, gyerekfoglalkozások színesítették a rendezvényt, a városban a találkozó ideje alatt városnéző kisvonattal ismerhették meg az érdeklődők Jászberényt.

Természetesen – mint minden évben – ezúttal is megválasztották a mézkirálynőt és két udvarhölgyét.

2021-ben a mézkirálynő a Kokadon élő Ozsváth Laura Katalin lett, aki egy éven keresztül a magyar méz nagyköveteként  képviseli a hazai méhésztársadalmat. Munkájában segítik majd udvarhölgyei: az esztergomi Márkosi Kitti és a hajdúnánási Fejérvári Dóra.

A királynő és udvarhölgyei az év során több rendezvényen is részt vesznek, előadásokat tartanak, mézlovagokat ütnek lovaggá és mézes reggeliket is tartanak majd.

A méz nagyköveteként a mindenkori mézkirálynő feladata, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse a méz jótékony hatásait, ösztönözve ezáltal a lakosságot a tudatosabb mézfogyasztásra.

A Jászsági Térségi Televízió Facebook oldalán fotós összeállítást közölt az eseményről, ebben bemutatták a mézkirálynőt és udvarhölgyeit is.

Kapcsolódó
Mézes reggeli: közel 100 ezer gyerek kóstolhatott vajas-mézes kenyeret
Nyolc éve Szlovéniában kezdődött el a program, mely Európa szerte népszerűvé vált.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik