Életmód

Óriásplakáton köszöntek el osztályfőnöküktől a ballagó diákok

Ez nemcsak nekem szól, hanem mindenkinek, aki ezt a pályát választotta - mondta a tanárnő.

A Mosonmagyaróvárról Hegyeshalom felé kivezető út mellé került ki egy órásplakát, melyen 20 ballagó diák köszönti osztályfőnökét és írják meg neki, hogy hiányozni fog.

A diákok egy csoportképet készítettek, és órásplakátként, egy hirdetőtáblára helyezték ki azt a következő sorokkal:

„Eszti néninek tisztelettel jelentjük. Az osztály létszám 20, hiányozni fog! Köszönjük. 8A 2015-2023.”

Ha pedig bárkinek is kétsége merülne fel, hogy miért kell a pedagógusokat, a tanárokat minden szinten megbecsülni és támogatni, akkor az ilyen megható történetek minden szónál pontosabban fogalmazzák meg a választ.

Felkerestük a tanárnőt, aki a közösségi oldalán osztotta meg a fotót a plakátról és azt írta: „nekem van a legklasszabb osztályom!”

Ötödik osztálytól vagyok a diákok osztályfőnöke. Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy már egy rendkívül összetartó közösséget vettem át, ami az alsós tanító kolléga érdeme. Az osztály mindvégig nagyon lelkes, lelkiismeretes, kötelességtudó társaság volt,  mindig nyitott a felmerülő problémák rendezésére

– mesélt az osztályáról Pozsgai Eszter elmondva, hogy számos olyan programban, például egy több hónapon át tartó csapatmunkát igénylő vetélkedőben vettek részt, ami még jobban összekovácsolta az osztályt.

Mindezt pedig erősítette egyrészt a segítő szülői közösség, akik olyan értékrend szellemében nevelték a gyerekeket, amit az iskolánkban is képviselünk, másrészt az iskolai légkör, ami nélkül ezek nem működhetnének.

A hölgy 2011 óta tanít a mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában. Magyar nyelv és irodalom szakos tanárként dolgozik, felső tagozaton és gimnáziumban tanít.

Szeretem ezt a közösséget, a diákokat és számíthatok a kollégáimra is. Mivel sok tehetséges tanuló jár az iskolába, ezért igyekszem minél több erőt és időt fordítani a tehetséggondozásra

– mondta el a Sokszínű Vidéknek a tanárnő, aki Mosonmagyaróvárhoz közeli faluban, Máriakálnokon él férjével és két gyermekével. Sokat kirándulnak, igazi közösségi emberek, szívesen töltenek időt a barátaikkal is.

Ha pedig egy kis elcsendesülésre van szüksége egy magyar tanárnak, mi más törne itt is utat magának, mint a kreativitás: Eszter, ha épp nem olvas, akkor játékokat horgol, virágcserepeket fest.

A diákok és a szülők visszajelzése, a család támogatása elengedhetetlen ahhoz, hogy az ember élhessen a hivatásának. Ezt igazolja az óriásplakát is, ami hatalmas meglepetésként ért. Ez nemcsak nekem szól, hanem mindenkinek, aki ezt a pályát választotta. Hosszú ideig erőt meríthetek diákjaim és szüleik „ajándékából”, ez egy újabb visszaigazolás arra, hogy érdemes a tanítással foglalkozni

– hangsúlyozta a tanárnő.

Kapcsolódó
Óriásplakáton köszöntötték a világ legjobb apukáját
Szív megdobban, könny kicsordul. Lélekemelő történet a Csobánkán élő apukáról és az őt rajongásig szerető családjáról.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik