Életmód

Egy tonnányi busától szabadította meg egy hölgy a Tiszát

Jakó László
Jakó László
Ahol Andrea feltűnik, ott reszkethetnek a busák.

Gigantikus busákról többször hírt adunk, de olyat, hogy valaki mázsaszám fogja az óriásra növő halat, egészen ritkán hallani. Márpedig június utolsó napjaiban az egyik legeredményesebb hazai busahorgászunk ismét elemében volt.

Tamási Andrea hihetetlen mennyiségű busát fogott már korábban is a Tiszából. A szerencsés horgász Kiskörénél 2022-ben összesen 171 darabot húzott partra, ezek össztömege 610 kilogramm volt.

Az idei év első felében Andrea alaposan belehúzott, jelenleg már 152 darabnál tart.

Facebook / Tamási Andrea

A tavalyi évben Tamási Andrea több mint egy tonna busát fogott ki a Tiszából. Így egyetlen év alatt 323 darabtól szabadította meg a folyót.

Tamási Andrea újabb bejegyzésében arról tudósított, hogy kilenc óra alatt még sosem sikerült 32 busát akasztani, de most megtörtént.

Volt, hogy egymás után háromszor is dupla kapással kellett megküzdeni. A pörgős napon délben már 20 darab felett járt, és alaposan elfáradt. Nagyjából 10 busát nem sikerült partra húzni, de a végeredmény így is káprázatos volt.

Tamási Andrea

Andrea busái 5 család konyhájába kerültek. A hölgy maga is szereti a busa húsát, és még aznap este készített is némi vacsorát a zsákmányból. A terített asztalra fokhagymás busa került.

Füstölt szalonna lett alásütve, a végén pedig citromlevet facsartam rá. Sóval, borssal kell kicsit megszórni, pácolni a busa szeleteket, és amíg sül a szalonna, fedő alatt puhára párolni. A szalonna alá nyomunk két gerezd fokhagymát, majd elsütjük a levét fedő nélkül, amíg aranybarna nem lesz. Tálaláskor citrom levét facsarjunk rá

– javasolta a busahorgász.

Andrea hozzátette, más halat nemigen fogyaszt, sőt, már a sült hal szagát is nehezen viseli.

Kapcsolódó
Gigantikus busát fogtak a Látóképi-tározóból
Óriás busát fogtak a Látóképi-tározóból.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik