Életmód

A Balaton nyugati csücskéig utaztunk egy csúcskategóriás szállodaélményért

Sirius Hotel
Sirius Hotel
Az idei nyár egyik legesősebb hétvégéjét töltöttük el a Balaton legújabb topszállodájában, de egyetlen pillanatig sem kellett aggódnunk a rossz időjárási körülmények miatt. A négycsillagos Sirius Hotel kicsit olyan, mintha más világba csöppenne az ember: a szálloda felszereltsége és dizájnja nemcsak hazai, hanem európai viszonylatban is kiemelkedő, a wellness részleget változatossága miatt több nap alatt sem lehet megunni, az étteremben pedig olyan gourmet ételeket is felszolgálnak, amire csak csettinteni tudtunk.

Többéves tervezést és építkezést követően, a természeti értékek megőrzését figyelembe véve épült a négycsillagos Sirius Hotel a keszthelyi Balaton-parton, amely májusban tárta ki a kapuit a vendégek előtt. Hogy a szálloda előtt milyen fényes jövő áll, azt jól mutatja, hogy ott jártunkkor – alig pár hónappal a nyitás után – teltház volt, még úgy is, hogy az időjárási körülmények finoman sem kedveztek a strandolni vágyóknak.

A megelőlegezett bizalomra rá is szolgál a 128 szobával és 159 parkolóval rendelkező szálloda, amelynek a belső terei túlzás nélkül lenyűgözőek. Nem kell hozzá szakértőnek lenni, hogy lássuk, a hotel kialakítását nagyon komoly tervezés előzte meg, ugyanis a színek, a formák, a bútorok, a kiegészítők az épület egész területén egy nagy egészet alkotva nyűgözik le a vendégeket.

Sirius Hotel

Így lehet az, hogy a Sirius Hotel egyszerre kelt luxus benyomást, de mégsem hivalkodó, és az exkluzivitása ellenére is megőrzi családias hangulatát. Igaz ez a tágas, elegánsan berendezett, teraszos szobákra is, melyek közül a legtöbből csodálatos panoráma nyílik a keszthelyi Balaton-partra.

Sirius Hotel

A wellness részleget a csúcsok csúcsának lehet nevezni, hiszen amellett, hogy felsorolni is nehéz, milyen sok medencéből és szolgáltatásból választhatunk, ezek a maguk nemében mind a legmagasabb színvonalat képviselik.

Sirius Hotel
Sirius Hotel

A külső élménymedence 36-38 fokos vízzel csábít a lazulásra, két élménymedence pezsgő- és buborékfürdővel kényeztet, a relax medencében a pezsgőágyaké, egy másik medencében a sodrófolyosóé a főszerep, a pezsgőfürdőben pedig akár egész nap kellemesen lehet ejtőzni. Természetesen a gyerekek is külön tudnak lubickolni a saját medencéjükben.

Sirius Hotel

A fürdőzéshez társulnak még a kényeztető wellnesskezelések, masszázsok és a szaunavilág tíz szaunaattrakciója is. Az egyértelmű, hogy néhány nap alatt lehetetlen megunni ezt a megannyi kényeztetést, de visszatérő vendégként is mindig tartogat majd újat a vendégek számára a szálloda.

Sirius Hotel

Ami az ételeket illeti, sokáig azt gondoltuk, hogy a svédasztalos reggelik és vacsorák kategóriájában nehéz kitűnni a tömegből, de erre is alaposan rácáfolt a Sirius Hotel, amely a megszokott fogások mellett olyan különlegességeket is kínált, amire még a sokat látott vendégek szeme is felcsillan.

A teljesség igénye nélkül kóstolhattunk például lazacot, sushit, Pho levest, de a helyi gasztronómiát sem nélkülözték a séfek, így életünkben először kipróbálhattuk, milyen ízű is a méltán híres zalai dödölle.

Sirius Hotel

Amennyiben az időjárás engedte volna, a Balaton-parti séták mellett számos programmal kecsegtetett volna még Keszthely és környéke, hiszen ez egyike azoknak a hazai régióknak, ahova a természeti a kulturális látnivalók és programok miatt szinte egész évben érdemes ellátogatni. Senkinek nem kell bemutatni például Magyarország talán egyik legszebb épületét, a Festetics-kastélyt, de emellett számos más látnivaló is vonzza a kirándulókat, így a hangulatos Fő tér és a gótikus ferences templom.

Ugyan ezeket az égi áldás miatt nem tudtuk felkeresni, a szálloda és annak végtelenül segítőkész és profi személyzete tett arról, hogy ez ne szegje kedvünket. Legközelebb pedig a látványosságokat is próbáljuk majd beiktatni a programunkba. Merthogy lesz legközelebb, a Sirius Hotel ugyanis pont azok közé a helyek közé tartozik, ahova az ember visszavágyik.

Szponzorált tartalom

A cikk a Sirius Hotel támogatásával készült.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik