Életmód

Százan lettek járőrök egy somogyi faluban a lopások miatt

homokszentgyorgy.hu
homokszentgyorgy.hu

Folyamatosan járőröző ad-hoc faluőrség alakult nemrégiben Homokszentgyörgyön, miután az elmúlt hetekben elszaporodtak a betöréses lopások a dél-somogyi kistelepülésen, írja a sonline.hu.

A lap egyik olvasója számolt be róla, hogy több lopás is történt a körülbelül ezer fős faluban, melyek eléggé felborzolták a kedélyeket, a település ismert, megbecsült tagjaiból lett áldozat. A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy az elmúlt két hétben két, tulajdon elleni bűneset is előfordult Homokszentgyörgyön. Egy betörés és egy lopás fordult elő.

A rendőrség a faluőrséggel kapcsolatban a polgármesterhez irányította a lapot. Czinke János, Homokszentgyörgy polgármestere megerősítette a civil járőrözést a településen.

Nagyjából százan fogtunk össze, hogy segítsünk a közbiztonság fenntartásában a rendőrségnek. Természetesen a jogszabályi keretek között

– mondta el a településvezető.

Hozzátette, amióta éjszakánként járőröznek Homokszentgyörgyön, a tolvajok sem serénykednek, hiszen csökkent a bűnesetek száma.

A polgármester elmondta, örül, hogy gátat szabtak a lopásoknak, de a bűnözők kilétéről nem nyilatkozott. Kiemelte: a rendőrségi nyomozást nem szeretné hátráltatni, s amíg nem bizonyosodik be az elkövetők személye addig messzemenő következtetéseket sem szeretne levonni ügyről.

Korábban egyébként írtunk már egy Komárom-Esztergom vármegyei településről is, ahol sikerült teljesen megszüntetni a bűnözést.

Kapcsolódó
Látványos rovarhotel készült egy homokszentgyörgyi portán
Alulra ősszel talán a sünik is beköltöznek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik