Virágzó vidékünk

Lovas rendőrök járják a szőlőhegyeket Zalában

MTI/Balázs Attila
MTI/Balázs Attila
Zártkertekben, nádasokban, erdőkben és kisebb településeken is gyakran megfordulnak.

A falopások, a ritkán látogatott pincék feltörése és a terménylopások ellen is fellépnek a zalai lovas rendőrök, írta a Kanizsa Újság. Az egész megye területén szolgálatot teljesítő járőrök a gépkocsival nehezen megközelíthető helyeket járják be. A cél a lakosság biztonságérzetének javítása.

Kapcsolódó
Lovasrendőrök segítik a nyírségi tanyavilágban élőket
A koronavírus-járvány idején a külterületeken élők biztonságára figyelnek.

Zártkertek, szőlőhegyek, nádasok, erdők és kisebb települések: ezek azok a helyszínek, ahol a lovak segítségével könnyebben tudnak ellenőrzést végrehajtani a rendőrök, akik elmondták, hogy a tulajdonosok örülnének, ha többször eljutnának hozzájuk.

Lovakkal elég nagy területeket tudunk bejárni, nagyobb tempóval haladunk, mint egy gyalogos járőr. Mivel a hátukon ülünk, két méteren vagy magasabban, ezért nagyobb területeket látunk be. A lovak az adottságaikból kifolyólag a hangokat is felerősítve hallják, ezért mi is észleljük a fülükön vagy a fejükön, hogy valahol hallanak egy motoszkálást vagy látnak egy idegen személyt

– említette a portálnak Köröcz Bianka rendőr törzsőrmester.

A járőrök azt tapasztalják, hogy az emberek egyértelműen nyitottabbak feléjük, mint amikor a hagyományos módon látják el a szolgálatukat. A gyerekek például gyakran kérik tőlük, hogy megsimogathassák a lovakat.

Kapcsolódó
Lovas és kutyás rendőrök járőröztek a festői tájakon Nógrádban
A készenlétiek elsődleges feladata továbbra is a gépjárművel nehezen megközelíthető, hétvégi házas területek, erdős részek ellenőrzése volt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik