Életmód

Gombászok tízezreinek segít egy hiánypótló fejlesztés

Getty Images
Getty Images

A Fortissima Fungus néven futó gombaismereti platform egy hiánypótló fejlesztéssel segíti a több tízezer főt számláló hazai gombász közösséget, olvasható a platform fejlesztői által kiküldött sajtóközleményben.

Mint írták, a térképes gombaszakellenőr kereső egy új fejlesztés, ami végre felhasználóbarát módon segít a legközelebbi szakellenőr megtalálásában, ezáltal támogatva, hogy ne kerüljön mérgező, vagy fogyasztásra alkalmatlan gomba a tányérba.

Emlékeztettek, bár sokak által kedvelt tevékenység a gombászás, ezidáig csak a Kormányhivatal által kezelt Excel táblázatból lehetett megtalálni a szakellenőröket.

Az őszi gombaszezon közeledtével a Fortissima Fungus készített egy interaktív, térképes gombaszakellenőr keresőt, ami egyszerűbben használható, mint a Kormányhivatal által biztosított lista, és felhasználóbarát segítséget tud nyújtani a legközelebbi szakemberek megtalálásában, fogalmaztak.

Hozzátették, lehet böngészni a térképen, de egy adott település körzetében lévő szakellenőrök is listázhatók.

A kereső alapját a Pest megyei Kormányhivatal táblázata biztosította, de felhasználói visszajelzések alapján az elmúlt napokban körülbelül 100 hibás, elavult adatot frissítettek, így egy naprakész eszköz tud lenni a gombászok kezében.

Kapcsolódó
Igazi kuriózumnak számít a 2023-as év gombája
Kihirdették a szavazás eredményét.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik