Életmód

Új filmet forgat a Tisza-tó ökoharcosa

Facebook / Ljasuk Dimitry films
Facebook / Ljasuk Dimitry films
Az ismeretterjesztő kisfilmet félórásra tervezi az alkotó.

Dimitry Ljasuk egy újabb kisfilmet tervez – írta bejegyzésében a természetvédő.

A Jóreménység-sziget lakójának nem ez az első figyelemfelkeltő alkotása, korábban egy csodaszép film társszerzőjeként vált ismertté környezetvédő körökben. A Szendőfi Balázzsal közösen készített filmben a Tisza-tó varázslatos élővilágát mutatták be, erről a Sokszínű vidék is írt.

Facebook / Ljasuk Dimitry films

A természetvédő legújabb filmje, a “Tisza-tó írott és íratlan szabályok” címet viselő alkotás Ljasuk youtube csatornáján lesz elérhető.

Az újabb filmmel a környezetvédő szeretné megelőzni a baleseteket, felelőtlenséget, tudatlanságot, konfliktusokat, és az esetleges pusztítást a tavon. Az elhivatott környezetvédő azt reméli, hozzájárulhat ahhoz, hogy az emberek jobban vigyázzanak a Tisza-tóra és élővilágára.

Galéria
Facebook / Ljasuk Dimitry films

A készülő kisfilm a turisták mellett helyieknek, vízisportolóknak, horgászoknak és bringásoknak szól, de mindenekelőtt a döntéshozóknak, akik törvényeket, szabályokat hozhatnak a Tisza-tóért.

A film készítője szakmai segítséget kap a Vízirendészettől, a KÖTIVÍZIG-től, a Hortobágyi Nemzeti Park szakembereitől is. Számos témát érint majd az alkotás, amellett, hogy bemutatja a tó sajátosságait, praktikus információkkal is szolgál a vendégeknek. A sporthajók és a jetskik megfelelő használatára, a horgászok viselkedésére, a természet és az élővilág megóvásának kérdéseire is rávilágítanak majd a képsorok.

Facebook / Ljasuk Dimitry films

A fő témák végére a filmes egy-egy összefoglaló blokkot tervez, melyekben a legfontosabb üzeneteket, a megoldandó problémákat és megoldási javaslatokat ismerteti.

Dimitry Ljasuk azt szeretné, ha a követői is javaslatokat tennének írásban a közösségi oldalon, a posztja alatt.

Amennyiben valaki részt akar venni a film készítésében vagy támogatásában, azt megteheti, ennek módjáról a későbbiekben a filmes közösségi oldalán tájékoztatja az érdeklődőket.

Kapcsolódó
Rekordszámban csobbantak az ökoharcos társaságában a Tisza-tóban
Újévi csobbanás keretében úsztak 2023. január 7-én Tiszafüreden.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik